20 dkg porcukor,
3 dkg vaj,
2 evőkanál lobogva forró víz,
tetszés szerint kakaó,
rum,
citromlé.
A hozzávalókat simára keverem, és máris kész a torták, sütemények bevonására alkalmas máz.
A vajat megolvasztjuk, a csokoládét apróra vágjuk. Lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, sót, csokidarabokat összekeverjük. Ezután a banánt pépesre nyomkodjuk. A tojást, tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Elosztlatjuk benne a vajat hogy morzsás legyen. Adjuk hozzá a tejet és jól keverjük össze. Amikor kezd összeállni, e...
Elkészítési idő: 15+15 perc Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet zsírral elmorzsoljuk. A cukorral egy egész tojással, a citrom levével (vagy 1 ek ecettel) és reszelt héjával, tejjel vagy tejfellel jól összegyúrjuk. Leborítv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű