80 g kókuszzsír
30 g holland kakaópor
1 ek. cukor
2,5 ek. kókuszkrém
karamelldarabkák
Felolvasztjuk a kókuszzsírt, majd beletesszük a holland kakaóport, a cukrot és a kókuszkrémet. Nagyon gyorsan kell keverni a kókuszzsír miatt! Alaposan kikeverjük, majd mikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és elkezdjük megtölteni a szilikonformát. Csak feléig töltjük, a közepükbe kis karamelldarabkát teszünk, majd feltöltjük egészen a tetejéig. Behűtjük.
Ha az édesebb csokoládét szeretjük, tegyünk bele több cukrot és kókuszkrémet.
A bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre. Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr húz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpehelylisztet (ha a zabpelyhet kávédarálóban megdaráltam, máris van zabpehelylisztünk) a szódabikarbónával, sütőporral és a fűszerekkel elkevertem. Az almákat meghámoztam, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet a kakaóporral, cukorral, margarinnal, szódabikarbónával és az egész tojással gőz fölött habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, összegyúrjuk. Három lapot nyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 x 35 cm tepsi A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat, cukrot és a mézet. Ha minden felolvadt, akkor hozzáadjuk a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű