Tészta:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 egész tojás
20 dkg margarin
20 dkg zsír
1 citrom leve és reszelt héja
Tetejére:
1 egész tojás
6 ek cukor
6 ek darált/durvára vágott törökmogyoró/dió
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, majd egy órát a hűtőben hagyjuk pihenni. Egy edénykében összekeverjük a cukrot a mogyoróval/dióval, illetve egy tálkában egy tojást kicsit felverünk. A hűtőből kivett tésztát kettévesszük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Ha nagyon lágy lenne, kevés lisztet még dolgozhatunk bele. Az egyik bucit kb fél, 1 cm-re elnyújtjuk, és tetszőleges formával kiszaggatjuk a sütiket.Lekenjük a tojással, beleforgatjuk a cukros keverékbe, és zsírozott tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük. Légmentesen zárható fémdobozban tároljuk. Érdemes tálalás előtt egy nappal elkészítni, hogy puhuljon.
Margarint liszttel összemorzsol bele cukor, tojás, citromhéj, sütőpor, vaníliás cukor, tejföl Lágy tésztát gyúr, kettéoszt Felét tepsibe - megszurkál Reszelt alma cukorral és...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk. Formákba sütjük, ha megsült a végeit csokiba mártjuk.
Elkészítési idő: 1,5 óraA lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport egy tálba tesszük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Ha összeállt, fóliába csomagoljuk és...
Elkészítési idő: