Hozzávaló: 50 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 1 dl tejföl+1 evőkanállal, 1 dl tej, 25 dkg vaj, 5 dkg élesztő, só, pici cukor, 1 csokor medvehagyma, szezámmag
Langyos tejben, pici cukorral az élesztőt felfuttatom. A liszthez adom a 2 tojás sárgáját, a szoba hőmérsékletű 1 dl tejfölt, a puha vajat, a sót, és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozom, és kb. 40 percig - letakarva - kelesztem. Ezután kinyújtom, és az apróra vágott medvehagyma felét rászórom, majd négyzet alakúra összehajtogatom a tésztát, és 20 percig pihentetem. Ismét nyújtás, medvehagymás szórás, hajtogatás, és 20 perces pihentetés.
Utána kb. 1,5 ujjnyira nyújtom, megkenem az evőkanál tejföllel elkevert tojássárgával, és megszórom szezámmaggal. Tetszés szerinti kockára vágom, és a 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütöm.
Medvehagyma helyett fokhagymával is finom!
Összekeverni a tésztát, belekeverni a gyümölcsöt is, mert nagyon megnő a tepsiben és nem süllyed le a gyümölcs. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a tetejére mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8-9 percet sütöttem 200 fokon. Nem mindenmentes, de finom
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe öntjük, majd vízfürdőben 3 órán keresztül főzzük. 2. Edénybe tesszük a mézet, a cukrot, 10 dkg vajat, a tojásokat, és gőz föl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKrém: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, tepsibe tess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű