Hozzávaló: 50 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 1 dl tejföl+1 evőkanállal, 1 dl tej, 25 dkg vaj, 5 dkg élesztő, só, pici cukor, 1 csokor medvehagyma, szezámmag
Langyos tejben, pici cukorral az élesztőt felfuttatom. A liszthez adom a 2 tojás sárgáját, a szoba hőmérsékletű 1 dl tejfölt, a puha vajat, a sót, és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozom, és kb. 40 percig - letakarva - kelesztem. Ezután kinyújtom, és az apróra vágott medvehagyma felét rászórom, majd négyzet alakúra összehajtogatom a tésztát, és 20 percig pihentetem. Ismét nyújtás, medvehagymás szórás, hajtogatás, és 20 perces pihentetés.
Utána kb. 1,5 ujjnyira nyújtom, megkenem az evőkanál tejföllel elkevert tojássárgával, és megszórom szezámmaggal. Tetszés szerinti kockára vágom, és a 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütöm.
Medvehagyma helyett fokhagymával is finom!
A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, me...
Elkészítési idő: 30 percA tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a kakaót, végül belekeverjük a tojások felvert hab...
Elkészítési idő: 60percElőször a sütőtökpürét készítettem el. Vettem 2 negyed nagydobosi sütőtököt (nálunk a piacon szétvágva - felezve, negyedelve - is lehet venni), otthon evőkanállal kikotortam a magj...
Elkészítési idő: