- 3 tojás
- 100 ml meleg (de nem forró!) presszó kávé
- 50 g olvasztott vaj
- 170 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 25 g holland kakaópor
- 45 g 1:4 erősségű édesítőszer
- 1 csipet só
- 1/2 csomag sütőpor
- 100 g tejföl
- 60 g cukormentes étcsokoládé (min. 70%-os)
- 140 g magozott meggy
◾️Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
◾️A sütőt előmelegítjük légkeveréses módban 175 °C-ra.
◾️A tojást enyhén felverjük, hozzáöntjük a kávét, belekeverjük a vajat is.
◾️A lisztet elvegyítjük a kakaóval, az édesítővel, a sóval és a sütőporral.
◾️Hozzáadjuk a tojásos keveréket és spatulával összedolgozzuk a tésztát.
◾️A tejföllel lazítjuk, és pár mozdulattal beleforgatjuk az apróra vágott csokoládét.
◾️Az előkészített formába simítjuk a tésztát, megszórjuk a meggyel.
◾️Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
1. A tojássárgáját a tejföllel egy tálba rakjuk, az élesztőt rámorzsoljuk. A sót, a cukrot és a rumot hozzáadjuk, majd habverővel jó simára keverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hog...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást,vajat,porcukrot,mézet alaposan kikeverjük,majd hozzáadjuk a szódabikarbónát,lisztet és annyi tejet,hogy tejföl sűrűségű legyen és 150 fokon kisütjük. A máz hozzávalóit gő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval, fontos hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vajnak ne legyen ideje átmelegedni. Nem kell "agyon" gyúrni, elég ha éppen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű