Hozzávalók:
kb. 25x20 cm-es tepsihez vagy tálhoz
20 dkg háztartási keksz (négyzet alakú)
7 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor ((főzős)
6 evőkanál kristálycukor
30 dkg gyümölcs (eper, szeder, málna)
4 dl hideg habtejszín
2 csomag habfixáló por
Elkészítés:
1. A tepsibe/tálba egymás mellé kirakjuk a kekszeket.
2. A gyümölcsöt megmossuk, papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a vizet.
3. Két dl hideg tejben simára keverjük a pudingport, a többi tejet felfőzzük a cukorral közepes lángon. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingos tejet és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a pudingot. Amikor elkészült, hideg vízbe állítjuk a tálat és kevergetve langyosra hűtjük. Ne hűtsük ki teljesen hidegre, ne dermedjen meg, csak erős langyosra!
4. A pudingot langyosan a kirakott kekszek tetejére egyengetjük, erre sorba rakosgatjuk a gyümölcsszemeket.
5. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd rátesszük a gyümölcsök tetejére és elsimítjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni, de akár már 2 óra elteltével is szeletelhető.
Amilyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető - szinte csak 5-6 hozzávalóval - annyira finom ez a kis gyümölcsös desszert, és mindez sütés nélkül! Nálam eperrel készült, mert a kertünkben az epertermés ilyenkor van a csúcson, de a későbbiekben lehet készíteni áfonyával, szederrel, málnával is
Tipp:
1. A családom nem bírta kivárni a teljes dermedési időt, hogy szépen tudjam szeletelni... délután fél 2-kor lettem kész, betetettem a hűtőbe és már fél 4-kor fel kellett szeletelnem, mert ott toporogtak körülöttem, hogy mikor ehetik már...? :) Nem baj, így legalább tudjuk, hogy 2 óra hűtőben pihentetés után viszonylag már egész jól szeletelhető és nyugodtan ehető.
2. Többen kérdeztétek már, hogy milyen habtejszínt használok...? Ez itt nem a reklám helye, de általában a Milli-t szeretem, de most a szomszéd kisboltban csak Parmalatot kaptam és azzal sem volt semmi bajom, hamar fel lehet verni keményre - csak jó hideg habtejszínt használjunk mindig, mielőtt kezdjük felverni, akkor vegyük ki a hűtőből.
mindent összekeverünk ....a tésztát 1 órára a hűtőben pihentetjük -kinyújtjuk külömböző formákra kiszurjuk -a korongok közepét is ki lehet szúrni -előmelegitett sütőben 10-12-pe...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat összeállítjuk, és 5 lapot sütünk belőle. 2. A krémhez 25 dkg kristálycukort megolvasztunk, felöntjük 2 dl vízzel, majd 4 vaníliás pudingot, 2 cs vaníliás cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük. Amíg a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás sárgáját cukorral és a vajjal habosra keverni.Belekeverni a lisztet, sót, szódabikarbónát,citromlevet.Majd a 4 tojás fehérjének habját beleforgatni óvatosan. Felét a tepsibe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű