Hozzávalók:
kb. 25x20 cm-es tepsihez vagy tálhoz
20 dkg háztartási keksz (négyzet alakú)
7 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor ((főzős)
6 evőkanál kristálycukor
30 dkg gyümölcs (eper, szeder, málna)
4 dl hideg habtejszín
2 csomag habfixáló por
Elkészítés:
1. A tepsibe/tálba egymás mellé kirakjuk a kekszeket.
2. A gyümölcsöt megmossuk, papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a vizet.
3. Két dl hideg tejben simára keverjük a pudingport, a többi tejet felfőzzük a cukorral közepes lángon. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingos tejet és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a pudingot. Amikor elkészült, hideg vízbe állítjuk a tálat és kevergetve langyosra hűtjük. Ne hűtsük ki teljesen hidegre, ne dermedjen meg, csak erős langyosra!
4. A pudingot langyosan a kirakott kekszek tetejére egyengetjük, erre sorba rakosgatjuk a gyümölcsszemeket.
5. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd rátesszük a gyümölcsök tetejére és elsimítjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni, de akár már 2 óra elteltével is szeletelhető.
Amilyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető - szinte csak 5-6 hozzávalóval - annyira finom ez a kis gyümölcsös desszert, és mindez sütés nélkül! Nálam eperrel készült, mert a kertünkben az epertermés ilyenkor van a csúcson, de a későbbiekben lehet készíteni áfonyával, szederrel, málnával is
Tipp:
1. A családom nem bírta kivárni a teljes dermedési időt, hogy szépen tudjam szeletelni... délután fél 2-kor lettem kész, betetettem a hűtőbe és már fél 4-kor fel kellett szeletelnem, mert ott toporogtak körülöttem, hogy mikor ehetik már...? :) Nem baj, így legalább tudjuk, hogy 2 óra hűtőben pihentetés után viszonylag már egész jól szeletelhető és nyugodtan ehető.
2. Többen kérdeztétek már, hogy milyen habtejszínt használok...? Ez itt nem a reklám helye, de általában a Milli-t szeretem, de most a szomszéd kisboltban csak Parmalatot kaptam és azzal sem volt semmi bajom, hamar fel lehet verni keményre - csak jó hideg habtejszínt használjunk mindig, mielőtt kezdjük felverni, akkor vegyük ki a hűtőből.
1. Összekevrjük a hozzávalókat, formákba adagoljuk (nagyjából 1-másfél evőkanál egy adag) 2. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA puha vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a darált mandulát és a kukoricadarát is (ekkor már eggyel kisebb fokozatra kapcsolunk a robotgépen). Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvasszuk fel a vajat lassú tűzön, majd öntsük egy tálba. Adjuk hozzá a sűrített tejet, a tojást, a citromlében felfuttatott szódabikarbónát és az átszitált lisztet, kavarjuk jól ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy pohárban oldjunk fel 10 g zselatint 1 dl hideg vízben. 2 dl tejet forraljunk fel, és adjuk hozzá a fehér csokit. Kevergessük, amíg felolvad. . Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű