Hozzávalók:
kb. 25x20 cm-es tepsihez vagy tálhoz
20 dkg háztartási keksz (négyzet alakú)
7 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor ((főzős)
6 evőkanál kristálycukor
30 dkg gyümölcs (eper, szeder, málna)
4 dl hideg habtejszín
2 csomag habfixáló por
Elkészítés:
1. A tepsibe/tálba egymás mellé kirakjuk a kekszeket.
2. A gyümölcsöt megmossuk, papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a vizet.
3. Két dl hideg tejben simára keverjük a pudingport, a többi tejet felfőzzük a cukorral közepes lángon. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingos tejet és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a pudingot. Amikor elkészült, hideg vízbe állítjuk a tálat és kevergetve langyosra hűtjük. Ne hűtsük ki teljesen hidegre, ne dermedjen meg, csak erős langyosra!
4. A pudingot langyosan a kirakott kekszek tetejére egyengetjük, erre sorba rakosgatjuk a gyümölcsszemeket.
5. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd rátesszük a gyümölcsök tetejére és elsimítjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni, de akár már 2 óra elteltével is szeletelhető.
Amilyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető - szinte csak 5-6 hozzávalóval - annyira finom ez a kis gyümölcsös desszert, és mindez sütés nélkül! Nálam eperrel készült, mert a kertünkben az epertermés ilyenkor van a csúcson, de a későbbiekben lehet készíteni áfonyával, szederrel, málnával is
Tipp:
1. A családom nem bírta kivárni a teljes dermedési időt, hogy szépen tudjam szeletelni... délután fél 2-kor lettem kész, betetettem a hűtőbe és már fél 4-kor fel kellett szeletelnem, mert ott toporogtak körülöttem, hogy mikor ehetik már...? :) Nem baj, így legalább tudjuk, hogy 2 óra hűtőben pihentetés után viszonylag már egész jól szeletelhető és nyugodtan ehető.
2. Többen kérdeztétek már, hogy milyen habtejszínt használok...? Ez itt nem a reklám helye, de általában a Milli-t szeretem, de most a szomszéd kisboltban csak Parmalatot kaptam és azzal sem volt semmi bajom, hamar fel lehet verni keményre - csak jó hideg habtejszínt használjunk mindig, mielőtt kezdjük felverni, akkor vegyük ki a hűtőből.
A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit vékonyan kikenjük olajjal. A tésztához az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel fehéredésig verjük. Hozzáöntjük az olajat, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítás után 20 percre hűtőbe raktam. A tölteléket is megvártam, hogy kihűljön mielőtt a tésztára öntöttem. Rácsozás után ismét ment egy kicsit a hűtőbe, hogy süté...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot felolvasztjuk, hozzákeverjük a margarint, sűrített tejet. Lassú tűznél csomómentesre felfőzzük, majd belekeverjük a diót. Megtöltjük, az ostyákat pár órára lenyomatjuk....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojást. A liszttel elkeverjük a sütőport és a sót, majd a vajas masszához keverjük. Végül hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű