A tésztához:
3 dkg élesztő (langyos tejben felfuttatjuk pici cukorral)
30 dkg liszt
1 tojás
pici só
1 dl tej (vagy amennyit felvesz és gyúrhatóvá válik)
"Háj"-hoz:
32 dkg zsír
20 dkg liszt.
A tésztánál a lisztet, tojást a felfuttatott élesztőt és a sót összedolgozzuk. Tejet adagolunk hozzá mindaddig, míg gyúrhatóvá nem válik és összeáll. Fél órát pihentetjük.
A hájat (zsírt és a lisztet) szintén összedolgozzuk és fél órára azt is félre tesszük pihenni.
A kelt tésztát kinyújtjuk négyzet alakra, belerakjuk a hájat (mi a nagymamámmal darabokat csíptünk, szétnyomkodtuk laposra és egymás mellé helyzetük a tésztán). , majd egymásra hajtjuk az oldalakat. 4x hajtunk, 15 percenként 1 hajtás. (Így 1 óra alatt lesz kész a tészta, a pihentetéseknek köszönhetően lesz nagyon finom puha a tészta sütés után és napok után sem szárad ki).
A 4. hajtás után kinyújtjuk a tésztát fél centisre, felkockázzuk, sütésálló lekvárt teszünk bele és 200 °C-on szép aranybarnára sütjük.
A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgájával valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tejszint kemény habbá verjük ,amikor kész hozzákeverjük a vaniliás pudigport és a rum felét -addig verjük mig megszilárdul a krém -a kávét elkeverjük a tejjel + 2 kanál...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Sós sütemények > Pogácsák > Pihe-puha pogácsa Pihe-puha pogácsa recept Galéria (3) Pihe-puha pogácsa Beküldve: 2014.07.06. Kategória: Pogácsák Kü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűalmát megsütni kihülteni+kakaó tojásfehérjét felverni és a kihűlt almába keverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű