- 35 dkg finomliszt,
- 10 dkg rétesliszt,
- 10 dkg cukor,
- 1 púpos tk. szódabikarbóna,
- 2 tk. kakaó,
- 1 kk. mézes fűszerkeverék,
- 1 egész tojás,
- 1 tojás sárgája,
- 1 ek. tejföl,
- 15 dkg méz,
- 8 dkg zsír,
Máz:
- 1 tojásfehérje,
- 15-20 dkg porcukor, a tojás nagyságától függően,
Ez egy könnyen elkészíthető, azonnal puha - szerintem tökéletes – mézes puszedli receptje. Nem kell a tésztát pihentetni, ahogy összegyúrtuk, már formázhatjuk és süthetjük is. Isteni!!
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, és béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral. A vajat és a mézet melegítsük össze, és hagyjuk picit hűlni, hogy ne égesse meg a kezünket.
A száraz hozzávalókat mérjük ki, keverjük össze, majd adjuk hozzá a “nedves” alapanyagokat. Diónyi gombócokat formázzunk, és 10 perc alatt süssük meg.
Még forrón kenjük meg a mázzal, szilikonecset segítségével. A mázhoz egy villával keverjük el a tojásfehérjét a cukorral.
Annyi porcukrot tegyünk hozzá, hogy sűrűn folyó krémet kapjunk.
Dió + liszt + margarin --> összegyúrjuk Kis csikokat sodrunk és kiflit formálunk belőle Sütés: 170 fok, kb. 5-7 perc Forrón vaniliás porcukorba hempergetjük
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük egy tálban, picit pihentetjük (ez a tészta folyós lesz). Utana egy közepes tepsit kikenunk zsírral es teszünk bele sutopapirt is(én azt is be szoktam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a fehérjét felverjük. Mikor már majdnem kemény, beleszórjuk a cukrot, közben verjük a habot. Ha kemény a hab, óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet és a kókuszresze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű