Hozzávalók: (kb 40x 38 cm tepsihez)
6 db tojás
6 ek. erythritol (por alakú)
6 ek. darált dió
3 ek. tápióka keményítő
1/4 tk. őrölt kardamom (opcionális)
1 ek. olvasztott kókuszolaj
A töltelékhez:
kb. 2-2,5 dl sárgabarack lekvár (hozzáadott cukor- és tartósítómentes)
kb. 12 dkg darált dió
+ pár dkg édesítő, ha szükséges
A bevonáshoz:
10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
1 ek. kókuszolaj
+ egész diószemek a díszítéshez
A piskótát mindig ugyanezzel a módszerrel készítem, már évek óta sikerrel, igazság szerint ehhez egy erős állványos mixerre van szükség. De természetesen a szétválasztós módszerrel is el lehet készíteni a piskótát, ha valakinek az vált be. Az egész tojásokat a porrá őrölt édesítővel keverd habosra a legmagasabb fokozaton, ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krém lesz belőle. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és óvatosan forgasd bele, majd az edény széléről csurgasd bele az olvasztott kókuszolajat és lazán forgasd össze az egészet, ne öntsd az olajat a masszába, mindig csak az edény széléről csurgasd bele. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, simítsd el téglalap alakúra, 6 tojáshoz én mindig a legnagyobb tepsit használom, ami befér a sütőmbe. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 18- 20 percig süsd, de ez sütőnként változhat. A megsült piskótát fordítsd egy másik tiszta sütőpapírra, húzd le róla a sütőpapírt, amin sült és szorosan tekerd fel, hagyd hűlni 5-10 percet. Ezután tekerd ki óvatosan, kend meg lekvárral, szórd rá a darált diót, amit elkeverhetsz édesítővel, én nem tettem, mert elég édes a lekvár. A diót a kezeddel picit nyomkodd a lekvárba, majd szorosan tekercseld fel, tedd egy rácsra. A bevonáshoz a csokit vízgőz felett olvaszd fel a kókuszolajjal, hűtsd vissza, amikor már kezd sűrűsödni, akkor vond be vele a tekercset, a tetejére tegyél egész diószemeket, tedd hűtőbe 1-2 órára. Forró vízbe mártott késsel szépen lehet szeletelni, akkor nem törik a csokimáz. Egyszerű és mégis nagyon finom sütemény, 1-2 nappal előre is elkészíthető, csak finomabb lesz.
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. A szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd belekanalazzuk a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk. Egy zacs...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. 2. A barackokat apróra vágjuk, és összekeverjük a szárazanyagokkal. 3. A tojásokat a cukorral, margarinnal és a joghurttal összeverjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókból piskótát sütünk, feltekerve hagyjuk kihűlni a tésztát. 2. A túrót a margarinnal csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, narancslevet és reszelt narancs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 150 fokra, és kibélelünk egy 40×25 cm-es tepsit sütőpapírral. 2. A tojásfehérjéket egy tálba tesszük és közepes fokozaton addig verjük, míg a fehérjében he...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű