menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó piskótatekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: (kb 40x 38 cm tepsihez)
6 db tojás
6 ek. erythritol (por alakú)
6 ek. darált dió
3 ek. tápióka keményítő
1/4 tk. őrölt kardamom (opcionális)
1 ek. olvasztott kókuszolaj

A töltelékhez:
kb. 2-2,5 dl sárgabarack lekvár (hozzáadott cukor- és tartósítómentes)
kb. 12 dkg darált dió
+ pár dkg édesítő, ha szükséges

A bevonáshoz:
10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
1 ek. kókuszolaj
+ egész diószemek a díszítéshez

Elkészítés:


A piskótát mindig ugyanezzel a módszerrel készítem, már évek óta sikerrel, igazság szerint ehhez egy erős állványos mixerre van szükség. De természetesen a szétválasztós módszerrel is el lehet készíteni a piskótát, ha valakinek az vált be. Az egész tojásokat a porrá őrölt édesítővel keverd habosra a legmagasabb fokozaton, ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krém lesz belőle. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és óvatosan forgasd bele,  majd az edény széléről csurgasd bele az olvasztott kókuszolajat és lazán forgasd össze az egészet, ne öntsd az olajat a masszába, mindig csak az edény széléről csurgasd bele. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, simítsd el téglalap alakúra, 6 tojáshoz én mindig a legnagyobb tepsit használom, ami befér a sütőmbe. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 18- 20 percig süsd, de ez sütőnként változhat. A megsült piskótát fordítsd egy másik tiszta sütőpapírra, húzd le róla a sütőpapírt, amin sült és szorosan tekerd fel, hagyd hűlni 5-10 percet. Ezután tekerd ki óvatosan, kend meg lekvárral, szórd rá a darált diót, amit elkeverhetsz édesítővel, én nem tettem, mert elég édes a lekvár. A diót a kezeddel picit nyomkodd a lekvárba, majd szorosan tekercseld fel, tedd egy rácsra. A bevonáshoz a csokit vízgőz felett olvaszd fel a kókuszolajjal, hűtsd vissza, amikor már kezd sűrűsödni, akkor vond be vele a tekercset, a tetejére tegyél egész diószemeket, tedd hűtőbe 1-2 órára. Forró vízbe mártott késsel szépen lehet szeletelni, akkor nem törik a csokimáz. Egyszerű és mégis nagyon finom sütemény, 1-2 nappal előre is elkészíthető, csak finomabb lesz.

Zserbó piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalagos fánk
Szalagos fánk

6 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 6 dkg élesztőt és beleteszünk 1 ek porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 10 dkg vajjal, 4 tojássárgájával, 2 pohár rummal, késhegynyi sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kókuszos-puncsos alagút
Kókuszos-puncsos alagút

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a sütőporos l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Gesztenyés rumos-meggyes pohárkrém
Gesztenyés rumos-meggyes pohárkrém

A meggybefőttet csepegtessük le, a hideg gesztenyemasszát reszeljük le kisebb lyukú reszelőn, vagy krumplinyomóval nyomjuk át. A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Diós süti lisztmentesen
Diós süti lisztmentesen

Először a grillázst készítettem el. Ehhez a barna cukrot pár csepp vízzel egy lábasba tettem, közepes lángon hagytam feloldódni az összes cukrot, kissé meg is karamellizáltam. Ekko...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk