30 dkg finomliszt
2 tojás
4,5 dl tej
csipetnyi só
2 nagyobb alma meghámozva, lereszelve
2 evőkanál olaj
őrölt fahéj és porcukor keveréke a szóráshoz.
Csoki öntethez:
1 kk kakópor
1 ev porcukor
kicsi víz kb 2 ek
Az alma kivételével a hozzávalókból csomómentes palacsintatésztát keverünk, majd belekeverjük a reszelt almát is.
A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.
Mivel a massza olajat is tartalmaz, ezért a sütéshez már nem használunk olajat. A kisült palacsintákat fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Nagyon finom házi barack lekvárral megkenni és úgy összehajtogatni és fahéjas cukrozni.
Tettem rá finom csoki szirupot.
A tészta hozzávalóit összekeverem majd az őzgerinc formába teszem és megsütöm. A krémbe a lisztet a tejjel és a cukorral megfőzöm, majd belekeverem a pudingport, hozzáadom a ramat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet átszitáltam és beletettem a sót. A túrót villával összenyomkodtam, hogy ne legyen darabos. Hozzáadtam a tojást, a citromot és a kétféle cukrot. A túrót össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: A tojások fehérjét a nádcukorral nem túl kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, beleforgatjuk a lisztet meg a kakaóport. A tésztát kivajazott és kili...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a tojással és a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet, mákot, tejet, sütőport és a fahéjat. Alaposan összekeverem, majd kivajazott, kilisztezett kerek tort...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű