30 dkg finomliszt
2 tojás
4,5 dl tej
csipetnyi só
2 nagyobb alma meghámozva, lereszelve
2 evőkanál olaj
őrölt fahéj és porcukor keveréke a szóráshoz.
Csoki öntethez:
1 kk kakópor
1 ev porcukor
kicsi víz kb 2 ek
Az alma kivételével a hozzávalókból csomómentes palacsintatésztát keverünk, majd belekeverjük a reszelt almát is.
A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.
Mivel a massza olajat is tartalmaz, ezért a sütéshez már nem használunk olajat. A kisült palacsintákat fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Nagyon finom házi barack lekvárral megkenni és úgy összehajtogatni és fahéjas cukrozni.
Tettem rá finom csoki szirupot.
Egy 20x13 cm-es tepsibe szórjuk a kölest, amit összekeverünk a fűszerekkel (fahéj, szegfűszeg, só). A kölesre rakjuk a bogyós gyümölcsöket, megszórjuk a kókuszchipssel és mogyoróva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csokit a vajjal mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a tojásokat, a kétféle cukrot, a kakaót, végül a lisztet. 2. A masszát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű4 cipóra osztjuk, kisodorjuk nyújtófával, bármivel tölthetjük azonnal, ez túrós mazsolás, darás meggyes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű