30 dkg finomliszt
2 tojás
4,5 dl tej
csipetnyi só
2 nagyobb alma meghámozva, lereszelve
2 evőkanál olaj
őrölt fahéj és porcukor keveréke a szóráshoz.
Csoki öntethez:
1 kk kakópor
1 ev porcukor
kicsi víz kb 2 ek
Az alma kivételével a hozzávalókból csomómentes palacsintatésztát keverünk, majd belekeverjük a reszelt almát is.
A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.
Mivel a massza olajat is tartalmaz, ezért a sütéshez már nem használunk olajat. A kisült palacsintákat fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Nagyon finom házi barack lekvárral megkenni és úgy összehajtogatni és fahéjas cukrozni.
Tettem rá finom csoki szirupot.
A tojásokat az édesítővel kicsit kihabosítjuk, majd felváltva hozzákeverjük a sütőporos lisztes keveréket és a tejfölt, olajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a (20×30 cm-es) é...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA gyúródeszkára szitáld a lisztet egy halomba, kanalazd a közepébe a cukrot és a vanilincukrot, majd szórd meg a reszelt citromhéjjal. Az oldalára szórd a kisebb darabokra vágo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűLegelső lépésként kimértem a cukrot, majd hozzáadtam a zselatint. Én már több fajta zselatint is kipróbáltam, de biztos vagyok benne, hogy ezentúl csakis ebből a fajtából fogok gu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű