Tésztához: 400 g búzaliszt (BL55),250 g vaj,1 csipet só
6 g sütőpor,4 db tojássárgája,1.5 evőkanál tejföl (20%-os)
Habhoz:4 db tojásfehérje,250 g cukor,250 g dió (darált)
A kenéshez:baracklekvár
l. A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a tojássárgákat és elkezdjük összegyúrni. Ha nem állna össze, akkor tejfölt adjunk hozzá.
A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót.
A kosárka formákat kikenjük olajjal.
Egy kis gombócot csípünk a tésztából, kissé kilapítjuk majd a formákba nyomkodjuk.
Mindegyikre teszünk egy kis baracklekvárt, majd kb egy teáskanálnyi diós habot és 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Még melegen kivesszük őket a formából.
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Krémes sütik > Puncsos krémes Puncsos krémes Puncsos krémes Beküldve: 2013.10.04. Kategória: Krémes sütik Küldte: Vass Laszlon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA teáskanál cukorral és a tejjel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, zsírt, cukrot, majd jól kidagasztjuk, 30 percet kelesztjük, 6-8 gombócra vesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk. Pogi szaggatoval kiszurjuk a korongokat, 180 C on halványra sütjük. Meggy lekvárral kettesével ragasztjuk. Tetejét csokival vonjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük,majd a vajjal összekeverjük és egy 20 cm-es tortaformába simítjuk, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A mogyorót rászórjuk a kekszes alapra. A vajat, a barna cukr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű