Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka 1


Írta:

Adag: 40db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tésztához: 400 g búzaliszt (BL55),250 g vaj,1 csipet só
6 g sütőpor,4 db tojássárgája,1.5 evőkanál tejföl (20%-os)
Habhoz:4 db tojásfehérje,250 g cukor,250 g dió (darált)
A kenéshez:baracklekvár

Elkészítés:


l. A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a tojássárgákat és elkezdjük összegyúrni. Ha nem állna össze, akkor tejfölt adjunk hozzá.
A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót.
A kosárka formákat kikenjük olajjal.
Egy kis gombócot csípünk a tésztából, kissé kilapítjuk majd a formákba nyomkodjuk.
Mindegyikre teszünk egy kis baracklekvárt, majd kb egy teáskanálnyi diós habot és 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Még melegen kivesszük őket a formából.

Diós kosárka 1

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bejgli kelesztés nélkül• gyúrom-nyújtom-sütöm
Bejgli kelesztés nélkül• gyúrom-nyújtom-sütöm

Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
Medovníkové kuličky
Medovníkové kuličky

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Epres, túrós hűsítő
Epres, túrós hűsítő

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliáscukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz van...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kétszersült süti
Kétszersült süti

A tojásfehérjéket elkezdjük felverni közben hozzáadagoljuk a porcukrot. Utána belekeverjük a lisztet és a mandulát is. Őzgerinc formában világosra sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk