25 dkg rétesliszt
22 dkg porcukor
50 dkg túró
2 vaniliás cukor
sütőpor
reszelt citromhéj
4 dl tej
3 tojás
Összekeverjük a réteslisztet, a porcukrot és a sütőport, majd ennek a keveréknek a felét egy sütőpapirral bélelt, közepes méretű tepsibe egyenletesen belehintjük. Ennek a tetejére morzsoljuk a túrót, azt meghintjünk a vaniliáscukorral és a reszelt citromhéjjal, majd a maradék liszt-porcukor keverékkel. A tejben megolvasztjuk a vajat, majd alaposan elkeverük benne a felvert tojásokat és ezt ráöntjük a tepsiben lévő anyagokra. A sütőt előmelegítjük kb. 170 fokra (addig a tepsiben "ázik" az előzőek szerint elkészített sütnivalónk) és 30-35 perc alatt megsütjük.
A rizst megmossuk, majd egy mély jénaiban 10 percre a tejbe áztatjuk. Belekeverjük a lágy vajat és a vaníliás cukrot (sima cukor is jó, ha vaníliás nincs), és fedő nélkül 600 W-on...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tészta három negyedét lisztezett deszkán kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A maradék tésztát félretesszük, mert majd rácsot csinálunk a krém tetejér...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozni, majd vékonyra nyújtani. A töltelékhez a fehérjét kemény habbá verni, bele a cukor és a dió. A tésztát kis kockákra vágni, belerakni 1kk. töltelé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a nagyobb karikákra vágott banánokat és összeforgatjuk a vajas-cukros sziruppal. Megszórjuk egy csipet fahéjjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű