25 dkg rétesliszt
22 dkg porcukor
50 dkg túró
2 vaniliás cukor
sütőpor
reszelt citromhéj
4 dl tej
3 tojás
Összekeverjük a réteslisztet, a porcukrot és a sütőport, majd ennek a keveréknek a felét egy sütőpapirral bélelt, közepes méretű tepsibe egyenletesen belehintjük. Ennek a tetejére morzsoljuk a túrót, azt meghintjünk a vaniliáscukorral és a reszelt citromhéjjal, majd a maradék liszt-porcukor keverékkel. A tejben megolvasztjuk a vajat, majd alaposan elkeverük benne a felvert tojásokat és ezt ráöntjük a tepsiben lévő anyagokra. A sütőt előmelegítjük kb. 170 fokra (addig a tepsiben "ázik" az előzőek szerint elkészített sütnivalónk) és 30-35 perc alatt megsütjük.
Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben a cukrot is belekavarjuk. Amikor a hab kemény hozzáadjuk a darált diót és vaníliaaromával ízesítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 22 x...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a mascarponét és a tojások sárgáját is hozzákavarjuk. A csokoládés keveréket a tojáshabhoz ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindhárom receptnél ugyanaz az elkészítési mód: gyúrd össze az összes hozzávalót és pihentesd a tésztát hűvös helyen legalább 2 órát. Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra ny...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes