25 dkg rétesliszt
22 dkg porcukor
50 dkg túró
2 vaniliás cukor
sütőpor
reszelt citromhéj
4 dl tej
3 tojás
Összekeverjük a réteslisztet, a porcukrot és a sütőport, majd ennek a keveréknek a felét egy sütőpapirral bélelt, közepes méretű tepsibe egyenletesen belehintjük. Ennek a tetejére morzsoljuk a túrót, azt meghintjünk a vaniliáscukorral és a reszelt citromhéjjal, majd a maradék liszt-porcukor keverékkel. A tejben megolvasztjuk a vajat, majd alaposan elkeverük benne a felvert tojásokat és ezt ráöntjük a tepsiben lévő anyagokra. A sütőt előmelegítjük kb. 170 fokra (addig a tepsiben "ázik" az előzőek szerint elkészített sütnivalónk) és 30-35 perc alatt megsütjük.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és már mehet is egy kisebb (kb. 23 x 28 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe. Az 170 fokra...
Elkészítési idő: percek alatt Nehézség: KönnyűA csokoládét kisebb darabokra törjük, elkeverjük a vajjal és gőzfürdő felett felolvasztjuk. 2 tojást és 50 g cukrot kézi robotgéppel habosra verünk, hozzáadjuk a csipet sót és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagylalthoz a legnagyobb zsírtartalmú tejszínt válasszuk, és jól hűtsük le a hűtőszekrényben. A hideg tejszínt keverjük össze a porcukorral és a vaníliaaromával, majd verjük fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 6 cipóra osztjuk. 3-at mákkal, 3-at dióval töltünk. Tekerjük, tepsiben pihentetjük, fakanál végével lyukasztjuk. NEM előmelegített sütőben sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű