Tészta: 4 tojásfehérjét, pici sóval és 30 dkg porcukorból elvett 2 evőkanállal keményre verjük, a maradék porcukrot 4 tojássárgájával, 10 evőkanál vízzel (kanalanként) habosra kavarjuk, majd 20 dkg lisztet, pici szódabikarbónával hozzá szitálni és végül a tojásfehérje. Krém: 2 púpos evőkanál lisztet, 1 tojássárgáját, 2.5 dl tejjel lassan felengedünk, csomó mentesre kavarjuk és sűrűre főzzük, ha kihűlt a következő krémhez keverjük: 20 dkg porcukor, 20 dkg ráma, 2 cs. vaníliáscukor, kevés rumaroma, 10 dkg darált dió, a két krémet egyesítjük, a tésztára kenjük és csokimázzal bevonjuk. Közepes méretű tepsiben sütöttem.
A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tálba rakom gyorsan de alaposan kidolgozzuk hűtőbe rakom 1-2 órára pihenni.A túrót a két fajta cukorral,pudinggal,sóval,tojássárgájával kikavarom,majd a fehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A mogyorót egy serpenyőben illatosra és aranybarnára pirítom egy serpenyőben. Félreteszem, hogy kihűljön. 2. A vajat gép segítségével egy-két perc alatt kikeverem a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az őzgerincformámat folpakkal kibéleltem úgy, hogy le tudjam majd fedni. 2. A túrót villával áttörtem, hozzáadtam a joghurtot, a vaníliás cukrot, a só, a porcukrot és az ap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű