Családireceptkönyv.hu

Zserbó szelet!


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-5fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


fél kiló liszt, 1 db tojás, só , 30dkg zsír, pici tej élesztő cukor 1 kávés kanál.2 dcl tejföl.
barack lekvár dió cukor.

Elkészítés:


egy tálba beleöntjük a lisztet abba pici sót, aztán a zsírt tejfőlt tojást, és a megfutatott élesztőt. jól összedolgozzuk ha kemény a tészta akkor langyos tejet öntünk hozzá. adjuk kb? 1 órát pihentetni ,utána 3 részre osztjuk a tésztát mindegyiket külön-külön kinyújtom az első lapot tepsibe helyezem arra rákenek lekvárt és a cukrozott diót ,utána megint tészta és megint a lekvár cukrozott dió végén a harmadik lap amit tojás fehérjével bekenek és villával megszurkálom. 180 fokon előmelegített sütőbe 3/ órát sütöm tetejére csokimáz kerül.

Zserbó szelet!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Almás fahéjas csiga (Sóbors)
Almás fahéjas csiga (Sóbors)

Tészta: Keverjük össze a kézmeleg vizet, a cukrot és az élesztőt, tegyük félre 5 percre. Egy nagy tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a kézmeleg tejet, a tojást és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Csokis keksz egy kicsit másképp
Csokis keksz egy kicsit másképp

A lisztet, a sütőport, a cukrot és a vajat a tojással robotgéppel összekeverjük, majd fakanállal belekeverjük a csokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire 2 teáskanállal magasabb, de n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Breton vajas keksz
Breton vajas keksz

A puha vajat nem, nem margarint) habosra keverjük a cukorral. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, jó eldolgozzuk vele. Lisztezett munkafelületre öntjük a tésztát (ami inkább mass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk