menu

Családireceptkönyv.hu

Málnás-citromos sajttorta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 8-10 szelethez:
Az alaphoz:
• 20 dkg darált háztartási keksz
• 10 dkg puha vaj
• 1 evőkanál cukor
• 1 kiskanál őrölt fahéj
• 2-3 evőkanál víz
A krémhez:
• 60 dkg natúr krémsajt
• 20 dkg tejföl
• 15 dkg cukor
• 6 tojás
• 3 dkg étkezési keményítő
• 1 citrom reszelt héja és leve
• 15 dkg friss málna + a díszítéshez

Elkészítés:


1. Az alap hozzávalóit elmorzsoljuk, egy csatos tortaformát körben kibélelünk sütőpapírral, majd a morzsát a forma alján egyenletesen elsimítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd kivesszük, langyosra hűtjük.
2. A krémhez a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot, a tojást, a keményítőt, a citrom héját és levét alaposan elkeverjük, de nem habosítjuk. A megsült alapra öntjük, majd beledobáljuk a málnát.
3. Először 170 °C-on 20-25 percig sütjük, majd 150 °C-on 30-40 percig, míg „remegős” lesz. Szeletelés előtt néhány órát vagy egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Tálaláskor megszórhatjuk friss málnával.

Málnás-citromos sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós Marlenka
Diós Marlenka

A sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe öntjük, majd vízfürdőben 3 órán keresztül főzzük. Edénybe tesszük a mézet, a cukrot, 10 dkg vajat,a tojásokat, és gőz fölött állandó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Püspökkenyér tojásfehérjéből
Püspökkenyér tojásfehérjéből

A magokat, aszalt gyümölcsöket és csokoládét összekeverjük a liszttel. A fehérjéket elkezdjük felverni, mikor félig kész, hozzáadjuk a cukrot is és így verjük kemény habbá. Hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eta féle tortalap
Eta féle tortalap

A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, majd az olajat, a vizet adagoljuk a masszához, végül a sütőporral, kakaóval elkevert,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Pita sa makom
Pita sa makom

Ugrijati mlijeko, ubaciti kvasac i pomijesati da se rastvori. Dodati zlicicu secera i brasna, izmjesati i ostaviti da nadodje. 2. Margarin sobne temperature narezati na listi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk