fél kg liszt
2 dl tej
szóda
só
olaj
kakaópor és
fahéj
tölteni A pudinghoz
3 csomag vanília-pudingpor
3 vaníliás cukor
10 evőkanál cukor
1,5 I tej
A palacsintához valókat összekeverjük, kisütjük, megtöltjük kakaóval és fahéjjal, majd feltekerjük (készíthetjük túróval vagy lekvárral is).
A tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingport. Egy hőálló tálba tesszük egymás mellé a megtöltött palacsintákat, leöntjük pudinggal, és addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, majd sütőben kb. fél-3/4 órán át sütjük.
Hidegen tálaljuk, tetejét gazdagíthatjuk csokiöntettel és tejszínhabbal.
A sütőt előmelegítjük 200C fokra. A meggyek szárát eltávolítjuk. A szemeket lábasban feltesszük főni a cukorral, vaníliával és a citromlével. Néhány perc alatt összeforraljuk. Lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát készítünk, 4 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a másik kin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. - A vajat a porcukorral habosra keverjük a kihűlt krémhez adjuk és simára kikeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat robotgép segítségével alaposan összedolgozzuk, majd evőkanál segítségével kis kupacokat teszünk a szilikonos sütőpapírra, amelyeket a vizes evőkanállal megformázunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű