• 4 evőkanál liszt
• 4 evőkanál cukor
• 2 evőkanál kakaó
• 1 tojás
• 3 evőkanál tej
• 3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
• 3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható)
• egy csepp vanília aroma
• 1 nagy bögre
Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is, és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (magas fokozaton). A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Hagyjuk kissé kihűlni és helyezzük kistányérra
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és leresze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 1/2 dl vizet felfőzni a cukorral majd beledaraboljuk a rámát és lassú tűzön még tovább főzzük picit , a szirupot és a száraz anyagot gyorsan összedolgozzuk, mert hamar dermed. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, cukrot, tejet és a kakaót összefőztem. Mikor felfőtt, le is vettem a lángról, s hozzákevertem a kekszet. Kevés kavargatás után belenyomkodtam két kapcsos, papírral kib...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a szerecsendióval és a csipet sóval elkeverem. A diót durvára töröm, vagy mozsárral, vagy a nyújtófával megyek át a dión. A diót is elkeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes