11,5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 tojás
13 dkg liszt
csipet só
vaníliaaroma
10 dkg darált dió
lekvár
A cukrot a vajjal és a vaníliaaromával kikavarjuk, majd a tojássárgáját is beletesszük. A lisztet és a sót beletesszük, kidolgozzuk a tésztát, majd letakarjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Lágy lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyen tésztára van szükségünk. Nagyobb golyókat formálunk a tésztából, a tojásfehérjét felverjük és beleforgatjuk. Majd a darált dióba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A közepébe az ujjunkkal lyukat nyomunk és ebbe egy kiskanál lekvárt teszünk. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
A kukoricalisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, a citrom reszelt héját, a kefírt, az olajat jól összekeverem.Egy sűrű, de könnyen keverhető masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat a cukorral jó habosra felverjük. Ezután mehet bele a liszt, a só, a kakaópor, a sütőpor, a szódabikarbóna és tej, az olaj is. Sima masszát keverünk belőle....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű