- 2 tojás
- 120 g görög joghurt
- 50 g kókuszolaj
- 50 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy -aroma
- 1 citrom
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g finomliszt + 1 evőkanál az áfonyákhoz
- ½ csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 125 g áfonya
◾️A sütőt légkeveréses módban előmelegítjük 175 °C-ra.
◾️Egy 22×12 cm-es kenyérformát használunk: a sütőformát sütőpapírral béleljük.
◾️A tojást, a joghurtot, a kókuszolajat, az édesítőszert, a vaníliát, a megmosott citrom reszelt héját és kifacsart levét alaposan elkeverjük.
◾️A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval.
◾️A joghurtos keverékbe szórjuk, majd spatulával az egészet átforgatjuk. (A joghurt minőségétől függően még 1 evőkanálnyival lazíthatjuk a tésztát – erre akkor lehet szükség, ha szilárdabb, kevésbé folyós a joghurt.)
◾️Az áfonyát pár mozdulattal belekeverjük.
◾️Az előkészített formába simítjuk, és 45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
◾️Pár perc után kiemeljük a formából, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️Szeletekre vágva kínáljuk.
A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, majd ráöntjük a karikára vágott kiflire. Jól összeforgatjuk, megvárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.A cukrot felolvasztom a 12 kanál vízzel (összekeverem és fölteszem melegedni). Ha elolvadt a cukor, tovább melegítem és belekeverem a margarint. Ezután leveszem a tűzről, hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 egész tojást kikeverek 25 dkg cukorral. Hozzá öntök 25 dkg lisztet és összekeverem. Robottal szoktam, akkor nem lesz csomós. Ez az alaprecept. Hozzá adható minden féle finomsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy közepes méretű tepsibe rakjuk egymás mellé a kekszeket. A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel és az ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Ezután melegen a keksz tetejére önt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes