Családireceptkönyv.hu

Török kokostar


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: (16 db golyóbishoz/kekszecskéhez.)
(1) Tészta:
120 g liszt
30 g kakaópor
75-80 g vaj
40 g porcukor
1 tojássárgája
1 tk vaníliás cukor
1 csipet só
1 csipet sütőpor
1 citrom reszelt héja
(2) Kókuszos töltelék:
1 tojás fehérje
60-70 g kókuszreszelék
50 g porcukor
(3) Díszítés:
3-4 kocka étcsoki + 1 tk olaj

Elkészítés:


Elkészítés:
A tésztához a lisztet, kakaóport, sót, cukrot, vaníliás cukrot és sütőport egy tálba szitáljuk, majd ezt a puha vajjal elmorzsoljuk. Hozzáreszeljük a citromhéjat, ráütjük a tojássárgáját, majd egy sima tésztát gyúrunk, amit folpackba tekerünk, de ezúttal nem tesszük be a hűtőbe.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a kókuszt. Ebből egy kemény masszát kell kapnunk, amiből vizes kézzel kis gombócokat formálunk és egy órácskára fagyasztóba teszünk. A nyers tésztát 16 részre osztjuk, belőle kis gombócot formálunk, majd azt kilapítjuk és becsomagoljuk vele a kókuszos golyóbisokat. Végül a kész gombócokat kellő távolságban sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 175°C-on előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk össze az étolajjal és finoman csíkozzuk le a tészta tetejét, hogy az még mutatósabb legyen! J

Trükkök, tippek, praktikák:


Vélemény a receptről, észrevételek:
Egy nagyobb család esetén duplázni, vagy triplázni érdemes az itt megadott mennyiséget, hiszen a kokostar nagyon hamar elkészül és dobozban nagyon sokáig eláll.
A töltelék esetén arra érdemes figyelni, hogy a tojásfehérjét szépen habosítsuk ki a porcukorral és ebbe adjuk a kókuszt, ne pedig a kókuszba keverjük a kihabosítatlan fehérjét, mert akkor egy lényegesen keményebb tölteléket kapunk.
A sütési idő alatt 15 perc után érdemes bekukkantani egy gombóc alá, hogy a tészta alul elkezdett-e barnulni, azt ugyanis ne várjuk meg, mert úgy a tészta keserű lesz!
A süti gyerekekkel is elkészíthető, hiszen ők imádnak pacsmagolni, keverni, maszatolni és nyújtani, ráadásul az egész süti elkészítése sem olyan hosszadalmas, hogy egy manónak ne lenne ahhoz elég türelme! J

Török kokostar

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Norvég almatorta
Norvég almatorta

A sütőt melegítsük elő 180 C-ra, és egy 18 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába csíptessünk szilikonos sütőpapírt. A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal, és a vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Karácsonyfára- csokoládés függelék
Karácsonyfára- csokoládés függelék

A tojásfehérjét a porcukorral simára keverjük majd hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a vaníliás cukrot. A masszát kinyújtjuk majd az előző receptekben leírtakhoz hasonlóan különb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Kuglóf
Kuglóf

A cukrot a margarinnal, a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a többi hozzávalót. A kuglóf formát kikenjük és a tésztát beleöntjük. Előmelegített...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
RÉTES SODORT, EGYSZERŰ
RÉTES SODORT, EGYSZERŰ

A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk