Hozzávalók: (16 db golyóbishoz/kekszecskéhez.)
(1) Tészta:
120 g liszt
30 g kakaópor
75-80 g vaj
40 g porcukor
1 tojássárgája
1 tk vaníliás cukor
1 csipet só
1 csipet sütőpor
1 citrom reszelt héja
(2) Kókuszos töltelék:
1 tojás fehérje
60-70 g kókuszreszelék
50 g porcukor
(3) Díszítés:
3-4 kocka étcsoki + 1 tk olaj
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, kakaóport, sót, cukrot, vaníliás cukrot és sütőport egy tálba szitáljuk, majd ezt a puha vajjal elmorzsoljuk. Hozzáreszeljük a citromhéjat, ráütjük a tojássárgáját, majd egy sima tésztát gyúrunk, amit folpackba tekerünk, de ezúttal nem tesszük be a hűtőbe.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a kókuszt. Ebből egy kemény masszát kell kapnunk, amiből vizes kézzel kis gombócokat formálunk és egy órácskára fagyasztóba teszünk. A nyers tésztát 16 részre osztjuk, belőle kis gombócot formálunk, majd azt kilapítjuk és becsomagoljuk vele a kókuszos golyóbisokat. Végül a kész gombócokat kellő távolságban sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 175°C-on előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk össze az étolajjal és finoman csíkozzuk le a tészta tetejét, hogy az még mutatósabb legyen! J
Vélemény a receptről, észrevételek:
Egy nagyobb család esetén duplázni, vagy triplázni érdemes az itt megadott mennyiséget, hiszen a kokostar nagyon hamar elkészül és dobozban nagyon sokáig eláll.
A töltelék esetén arra érdemes figyelni, hogy a tojásfehérjét szépen habosítsuk ki a porcukorral és ebbe adjuk a kókuszt, ne pedig a kókuszba keverjük a kihabosítatlan fehérjét, mert akkor egy lényegesen keményebb tölteléket kapunk.
A sütési idő alatt 15 perc után érdemes bekukkantani egy gombóc alá, hogy a tészta alul elkezdett-e barnulni, azt ugyanis ne várjuk meg, mert úgy a tészta keserű lesz!
A süti gyerekekkel is elkészíthető, hiszen ők imádnak pacsmagolni, keverni, maszatolni és nyújtani, ráadásul az egész süti elkészítése sem olyan hosszadalmas, hogy egy manónak ne lenne ahhoz elég türelme! J
Elkészítés: A túrót, a krémsajtot, a tejszínt, a cukrot, a csipet sót egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vanília-kivonatot, hozzáreszeljük a citrom héját, és elektromos habverőv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A margarint az édesítővel és a vanillin cukorral habosra keverjük. ◾️Hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. ◾️Mehet bele a sütőpor, a kókuszreszelék és a só. ◾️A liszteket...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz avokádó húsát egy aprítóban összepépesítjük, majd egy keverőtálban habverővel hozzákeverjük a tojást. Ezután hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, barna cukrot, étcsokit, aprított ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját krémesre kavarjuk a cukorral, majd a diót is beledolgozzuk. A vizet kanalanként belekeverjük. A lisztet és a szódabikarbónát ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű