Tésztához:
35 dkg liszt
12 dkg cukor
15 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 egész tojás és 1 tojás sárgája
Tölteléknek:
dió
sütőformák
A tésztát elkészítem, kicsit ( 15 perc) pihentetem. A sütőformákat kb. fél centi vastagon kibélelem a tésztával. Megtöltöm lekvárral, a tetejére fél diót teszek
180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk. A diót is belekeverjük. Egy 25×37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lap hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon (180°C-on, 10-12 perc). A hab...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Közepes. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután kidíszítjük a tetejét a ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojássárgájákat a cukorral az olaj és a vízzel. Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd adjuk a sárgájás keverékhez. Verjük habbá a tojás feh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű