10 dkg zsír
6 tojás
10 dkg porcukor
5 dkg liszt
5 dkg darált mandula vagy dió
Zsemlemorzsa
Szilva
A zsírt a tojás sárgájával és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert fehérjét és a lisztes manduát. Tortaformát kikenjük vajjal, megszorjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a tésztát. Sűrűn megrakjuk friss 8 felé vágott szilvával. (A héja lefele legyen) Megszórjuk fahéjas cukorral.
45 percig lassú tűznél sütjük
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját is, majd lassanként a lisztet és a vaníliás cukrot. Sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA vajat, barna cukrot, tojást mixerrel összekeverjük. (Először alacsony majd magasabb fokozaton.) Hozzáadjuk a lisztet, sót, szódabikarbónát és a vaníliát, mixerrel ismét elkeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a sütőport és a darált diót. Végül gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a puha margarinnal. Folpackba csomagolva leg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél liter tejjel megfőzni a pudingot (cukorral) , és fél kiló túró is mehet hozzá. Jöhet a citrom leve és héja, majd botmixerrel összedolgozva jó krémes lesz.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű