Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

546.Mákos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
10 dkg porcukor
17 dkg vaj
1/2 cs. sütőpor
2 db tojássárgája
4-5 kanál tej

TÖLTELÉK:
25 dkg mák
10 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
20 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
1 db citrom reszelt héja
2 dl tej
1 mokkáskanál vanília
2 db tojásfehérje (habnak verve)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit, mindent beletesszük egy tálba, és összegyúrjuk.
Félretesszük, míg a töltelékhez valót elkészítjük.
A töltelék hozzávalóit is egy edénybe összedolgozzuk, majd a két db tojásfehérjét habbá verjük. Óvatosan, laza mozdulatokkal forgassuk bele a mákos töltelékbe.
A tésztát kettéosztjuk, majd egy tepsit vajjal kikenünk, és liszttel szórunk.
Az egyik lapot belehelyezzük, és rákanalazzuk a mákos tölteléket.
A másik lappal befedjük, vigyázzunk mert nagyon könnyed a tésztája, ne hogy elszakadjon.
180 C fokos sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is át legyen sülve.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Vaníliás krémtúró
Vaníliás krémtúró

A 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk (1 decivel elkeverjük a pudingport és a cukrot, a 3 deci tejet felmelegítjük, majd hozzákeverjük a pudingos tejet is. 2-3 percig forraljuk)...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Poharas kefires süti Zsütibától
Poharas kefires süti Zsütibától

A lisztet a cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, majd az olajat, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint összedarabolunk gyümölc...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Toboztorta - OK
Gesztenyés - Toboztorta - OK

1. A nedvesített asztalon 2 cm vastagon, csepp alakúra lapogatjuk a gesztenyemasszát, majd annak közepére helyezzük a domborúra formázott csokis piskótatölteléket. 2. Nedvesíte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Portugál pudingos kosárkák
Portugál pudingos kosárkák

Krém 3 dl tejet a vajjal, sóval és a cukorral forráspontig melegítjük. A maradék 1 dl tejben simára keverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a forró tejet, és állandó keverés mellett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk