30 dkg liszt
10 dkg porcukor
17 dkg vaj
1/2 cs. sütőpor
2 db tojássárgája
4-5 kanál tej
TÖLTELÉK:
25 dkg mák
10 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
20 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
1 db citrom reszelt héja
2 dl tej
1 mokkáskanál vanília
2 db tojásfehérje (habnak verve)
A tészta hozzávalóit, mindent beletesszük egy tálba, és összegyúrjuk.
Félretesszük, míg a töltelékhez valót elkészítjük.
A töltelék hozzávalóit is egy edénybe összedolgozzuk, majd a két db tojásfehérjét habbá verjük. Óvatosan, laza mozdulatokkal forgassuk bele a mákos töltelékbe.
A tésztát kettéosztjuk, majd egy tepsit vajjal kikenünk, és liszttel szórunk.
Az egyik lapot belehelyezzük, és rákanalazzuk a mákos tölteléket.
A másik lappal befedjük, vigyázzunk mert nagyon könnyed a tésztája, ne hogy elszakadjon.
180 C fokos sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is át legyen sülve.
A 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk (1 decivel elkeverjük a pudingport és a cukrot, a 3 deci tejet felmelegítjük, majd hozzákeverjük a pudingos tejet is. 2-3 percig forraljuk)...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, majd az olajat, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint összedarabolunk gyümölc...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A nedvesített asztalon 2 cm vastagon, csepp alakúra lapogatjuk a gesztenyemasszát, majd annak közepére helyezzük a domborúra formázott csokis piskótatölteléket. 2. Nedvesíte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém 3 dl tejet a vajjal, sóval és a cukorral forráspontig melegítjük. A maradék 1 dl tejben simára keverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a forró tejet, és állandó keverés mellett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű