Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 csipet só
A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport a vajas krémhez adjuk, majd a tojáshabot is beleforgatjuk. Papírral bélelt formába, vagy tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20-30 perc alatt megsütjük (süsd aranysárgára – akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni). A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Ha kakaós piskótát csinálunk: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 1 csipet só. A kakaót darált dióval is helyettesíthetjük.
Először a sütőport feloldjuk 4 evőkanál kókusztejben, majd félretesszük. A kókuszzsírt robotgéppel és az édesítővel kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zabpelyhet, a ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint egy pici vízben feloldom (kb fél dl), a tejszínt forróra melegítem, hozzáadom a zselatint, a cukrot, vaníliát, majd poharakba öntöm, és kb. 3 órára hűtőbe teszem. A le...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=1664614240255939&set=gm.1550449505004426&type=3&theater
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű