Családireceptkönyv.hu

Mézes krémes GM


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



10 db nagy méretű tojás
3 ek négyszeres erősségű édesítő
3 ek méz
17 ek rizsliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
csipet só
1 dl kókuszzsír olvasztva
A krém hozzávalói:
3 csomag gm vaníliás pudingpor
9 dl növényi tej (én egy kis doboz cocomast hígítottam fel 9 dl-re)
4 ek négyszeres erősségű édesítő
25 dkg tejszármazék- mentes margarin (én Alsan bio margarint használtam, aminek a nagy része kókuszzsír)

Elkészítés:


A rizslisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük egy tálba. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját az édesítővel és mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszzsírt is.
A sárgájás keverékhez lapáttal hozzákeverjük a lisztet és a fehérjehabot felváltva. Törekedjünk rá, hogy a hab ne törjön.
2 db gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, majd elegyengetjük bennük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben, 22-25 percig sütjük. Én 20 percnél megcseréltem a két tepsit.

A mézes piskótát kihűtjük.

A pudingból, édesítőből és növényi tejből sűrű pudingot főzünk. Hidegre hűtés után, a bio margarinnal kihabosítjuk.

A mézes lapokat kettévágjuk, így 4 db lapunk lesz. UPDATE!!! Nem a vastagságát felezzük meg a tésztának – hiszen ahhoz vékonyak a lapok -, hanem keresztbe elvágjuk a lapot, tehát a sütemény teljes szélessége a gáztepsink hosszának a fele lesz.
3 lapot megkenünk lekvárral, majd rájuk simítjuk a krémet (természetesen úgy is lehet, hogy az első és harmadik lap krémmel van megkenve, a második pedig baracklekvárral).
Az utolsó lapot csak vékonyan kenjük meg krémmel, majd a betöltött süteményt hűtőbe tesszük fél órára legalább.
A csokimáz hozzávalói:

2 ek négyszeres erősségű édesítő (házilag készített!)
2 ek kakaópor
5 dkg kókuszzsír
5 dkg étcsokoládé (én Tibi csokit használtam)
kevés rumaroma
Az édesítőt 2 ek vízzel felfőzzük, majd hozzáadjuk a kókuszzsírt, kakaóport,és ezt már gőz felett melegítjük össze. A gőzről levéve hozzákeverjük a darabokra tört csokit és rumaromát.

Kicsit hagyjuk hűlni, majd a hűtőből kivett sütemény tetejére öntjük, spatulával simára húzzuk.

Azonnal puha a tésztája, de szépen szeletelni csak két-három óra hűtés után lehet

Trükkök, tippek, praktikák:


1 kg eritritolhoz keverek 3 csapott evőkanál (10 g) stevia-t, így 4 kg cukornak megfelelő édesítőt kapok. Ez azt jelenti, hogy a keverékünk 4x olyan édes, mint a cukor .

Mézes krémes GM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Túrókrémes eper
Túrókrémes eper

Az epreket megtisztítjuk, félbevágjuk és megszórjuk 5 dkg cukorral, egy kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A tejszínt 5 dkg cukorral habbá verjük. A túrót is kikeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrókrémes sütemény recept
Túrókrémes sütemény recept

A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos málnás süti
Habos málnás süti

A tojássárgáját a puha margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem kézi mixer segítségével, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és kb. 3 dl tejet. Ek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Málnás sajttorta
Málnás sajttorta

1. A málnát a cukorral főzzük össze, majd passzírozzuk át egy szűrőn. 2. A darált zabkekszhez adjuk hozzá az olvasztott vajat, és kavarjuk össze. 3. Ezután simítsuk a sütőpapírra...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk