30dkg búzadara
3 tojás
tej
Darát tojásokkal és annyi tejjel ami egy ujjnyira belepi össze kell keverni és fél- egy órát állni hagyni. Utána meleg olajon át kell sütni szép aranybarnára.
Házi baracklekvárral a legjobb!
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elmorzsolom a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok. Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 30dkg cukrot,25dkg rámát,2tojás sárgáját habosra kavarni, majd 2 dl tejet,1kk.szódabikarbónát és 3ek.lisztet hozzáadva tovább kavarni. 2 órát hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés u...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A puha margarint vagy vajat jól összedolgozzuk a tojások sárgájával, egy fakanál segítségével. Ehhez hozzáöntjük a felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű