Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
5 dkg cukor
1 tojás sárgája
2 dkg élesztő
kevés tej
Töltelék:
40 dkg gesztenyemassza
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet, a margarint, a cukrot összemorzsoljuk, közepébe mélyedést készítünk, a tojás sárgáját beleütjük. A felfutott élesztőt ráöntjük, összegyúrjuk a tésztát. Ha, kell kevés tejet még öntünk hozzá. Bejgli tészta állagúnak kell lennie. Duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre teszünk a töltelékből, kifli alakúra igazítjuk, kikent tepsire fektetjük, 180 C-on 15-20 percig sütjük. Még forrón meghintjük porcukorral.
10 percre be rakjuk a fagyasztóba a kókuszos tejet már formázva. ezután mártsuk a csokiba aztán újra 20 perc a fagyasztóban, és kész is!
Elkészítési idő: 15 percA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, tojássárgáját és olajat vagy vajat. Közben a langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. Majd az élesztős tejet...
Elkészítési idő: 1,5 óra8 tojás sárgáját, 30 dkg cukorral és 6 vaníliás cukorral és 15 dkg margarinnal habosra keverünk. 9 púpos kanál lisztet és a tojások felvert habját is belekeverjük, majd felöntjük 1...
Elkészítési idő: 1,5 óra