1 kis pohár tejföl (2 dl) Tepsi. 30x20
fél bögre búzadara (10 dkg)
25 dkg zsíros tehéntúró
5 tojás
3 csomag vaníliás cukor
1 bögre kristálycukor (16 dkg)
reszelt citromhéj.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük.
A túrót a grízzel, tejföllel keverd össze, hagyd egy félórát az asztalon-pulton pihenni, hogy a gríz szépen megszívja magát és nem fogod érezni, hogy gríz van benne.
A tojásokat elkeverjük a sóval, a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a tej felét. Csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadagoljuk a maradék tejet, 1-2 evőkanál olajat és 1 dl szódaviz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket, porcukor és tejport elkeverjük. A száraz hozzávalókat beleszórjuk a forró tejbe, csomómentesre keverjük. Homogén masszát kapunk, amit 3 egyenlő részre osztjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, az olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, majd 180 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olvasztott vajat 150 g porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjjal végül pedig a tojások sárgájával kike...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű