1 kis pohár tejföl (2 dl) Tepsi. 30x20
fél bögre búzadara (10 dkg)
25 dkg zsíros tehéntúró
5 tojás
3 csomag vaníliás cukor
1 bögre kristálycukor (16 dkg)
reszelt citromhéj.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük.
A túrót a grízzel, tejföllel keverd össze, hagyd egy félórát az asztalon-pulton pihenni, hogy a gríz szépen megszívja magát és nem fogod érezni, hogy gríz van benne.
Elkészítés A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal 15 percen keresztül habosra keverjük, majd hozzáadunk 3 tojássárgát, amivel további 10 pe...
Elkészítési idő: 30 pElőször felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....
Elkészítési idő:A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és robotgéppel összedolgozzuk. Sütőformába simítjuk (ha lehet használjunk olyat, aminek lekapcsolható a...
Elkészítési idő: