Az első réteghez:
25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
10 dkg porcukor átszitálva
15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
1 tasak vaníliacukor
A második réteghez:
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
2 dl habtejszín kemény habbá verve
1/2 tasak zselatin
A harmadik réteghez:
1 tasak házi krémes krém
8 dl tej
A negyedik réteghez:
3 dl habtejszín
1/2 tasak zselatin
Az első réteg elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket.
Második réteg elkészítése:
A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra.
Harmadik réteg elkészítése:
8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre.
Negyedik réteg elkészítése:
Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk.
Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A banánt villával szétnyomkodjuk, elkeverjük a nedves hozzávalókkal, és a gyümölcsöt is beleforgatjuk a végén. Utána a száraz és nedves hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd egyforma vastagságu rudakat sodrunk, tetszés szerinti nagyságura elvágjuk és kifliket formálunk. Egy sütöpapirral kibélelt tepsziben helyezzük.20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe nyomjuk a tubusból, majd a tetejét rácsavarjuk. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. La...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet felforrósítjuk. 2. Míg melegszik, szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. 3. A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót. 4. A toj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű