menu

Családireceptkönyv.hu

Habos, diós kifli


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

30 dkg liszt

25 dkg vaj

1 ek. porcukor

3 db tojás sárgája

3 dkg élesztő

1 dl tej, amennyit a tészta felvesz


A töltelékhez:

3 tojás fehérje

25 dkg porcukor

darált dió, ízlés szerint

Elkészítés:


Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe és hozzáöntjük a már előkészített alapanyagokhoz és puha állagú tésztát gyúrunk. Amikor a tészta szépen összeállt, letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a habot.

A tojásfehérjéket a porcukorral gőz fölött elkezdjük felverni. Amikor nagyjából 45-50 fokos a hab, akkor levesszük a tűzről és hidegen verjük tovább, amíg jó kemény lesz. (A 45-50 fokos hőmérséklet, az a meleg, ami a kéznek még kellemes érzés.)

Ha elkészültünk a habbal, akkor kivesszük a tésztát a hűtőből és 3 cipót formázunk belőle, majd lisztezett nyújtódeszkán, egyenként téglalap formára, és nagyjából fél centi vékonyra nyújtjuk. Az első lapot megkenjük a hab 1/3-ával, ízlés szerint megszórjuk a darált dióval és a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük. Az így kapott rúdból pogácsaszaggatóval, félhold alakú kifliket szaggatunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. A másik két lappal ugyanígy járunk el. Mielőtt megsütnénk a süteményt, 10-15 percet pihentetjük, ekkor egy kicsit kelni fog a tészta. Előmelegített, 200 fokos sütőben, világosbarnára sütjük a kifliket. (Nagyjából ez körülbelül 8 perc, de sütőtől függ, hogy pontosan mennyi időre van szükség a tökéletes sütéshez.) Miután langyosra hűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét.

Habos, diós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bögrés mákos sütemény ( JÓ)
Bögrés mákos sütemény ( JÓ)

Keverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport. Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.Belereszeljük citromhéjat. Hozzáöntjük a felolvasztott vajat is.Csomómentes tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Cinnamon Roll Cake - amerikai fahéjas süti recept
Cinnamon Roll Cake - amerikai fahéjas süti recept

elkészítés 1.A tésztához mindent összekeverünk, kivéve az olvasztott vajat. 2.Ha ez megtörtént, akkor lassan az olvasztott vajat is belekeverjük. 3.Kivajazott tepsibe öntjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Lemon curd 2.
Lemon curd 2.

Másfél citrom héját lereszeltem. 3 citrom levét kifacsartam (később még egy felet hozzá adtam, hogy még savanykásabb legyen) és a 10 dkg cukorral, az egész tojásokkal és a tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pisztáciás GM keksz
Pisztáciás GM keksz

Először a vajat a cukorral kell kikeverni, majd hozzáadni a tojást, pisztáciát, szódabikarbónát és lisztet. Miután a tészta összeállt, hűtőben pihentetjük egy órát. A tésztából d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk