menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos meggyes krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 bögre darált mák
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 csipet só
1 cs sütőpor
1 dl tej
1 dl étolaj
3 tojás
1 db alma
A bögre mérete 0,25 l

Krémhez:
6 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
15 dkg Rama
1/2 citrom reszelt héja
magozott meggy
3 dl tejszín
1 habfixáló

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat (mák, liszt, cukor, csipet só, sütőpor) egy edényben összekeverem.
Egy másik edényben a tojássárgákat keverem össze az olajjal, tejjel, reszelt almával. Apránként hozzákeverem a száraz hozzávalókat is és alaposan összedolgozom.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem és óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzáadom a tésztához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 percig sütöm. (Tűpróbával ellenőrizhetjük mikor jó.)

Közben elkészítem a krémet. A tejben a pudingporokat megfőzöm, lehúzva a tűzről hozzákeverem a margarint, cukrot, citromhéjat és jól kikeverem.
Ha kihűlt a krém a tészta tetejére kenem, rászórom az apróra feldarabolt meggyet, végül a keményre felvert tejszínt, amibe belekevertem a habfixálót is.
A tetejét megszórom darált mákkal.

Mákos meggyes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Császármorzsa rizslisztből
Császármorzsa rizslisztből

2 db 2 literes tálba a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a hűtőbe tesszük, a sárgáját habverő segítségével kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes almástekercs
Meggyes almástekercs

Az almát meghámozzuk és felvágjuk, vagy lereszeljük, egy tálba tesszük a lecsöpögtetett meggyel együtt, ráöntjük a citromlét és hagyjuk egy fél órát állni. Levet ereszt, ekkor le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Mascarponés-gesztenyés keksztekercs
Gesztenyés - Mascarponés-gesztenyés keksztekercs

1. A vajat habosra keverem a cukorral, a kakaóval, a rum felével, 10 dkg mascarponéval, majd hozzáteszem a darált kekszet, a fekete kávét és jól összedolgozom. 2. Közben a gesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Keksz /keksz pecsét/
Keksz /keksz pecsét/

Miután elkészült a tészta, felhasználás előtt 1 órát a hűtőben kell tartani. Ha a kekszek elkészültek, sütés előtt 20 perccel célszerű a hűtőbe tenni őket, hogy a minták így még j...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk