50 dkg liszt, 22 dkg zsír, 5 tojás, fél cs. sütőpor, 1 kis tejföl 15 dkg porcukor, fél citrom leve és héja, 1 van. cukor, 20 dkg cukor
A hozzávalókat - a tojások sárgájával - összegyúrjuk és két részre osztjuk. Kinyújtjuk és tepsibe tesszük, megszórjuk meggyel és az 5 tojásfehérjét a cukorral felverjük és a meggyre kenjük. A megmaradt tésztából rácsot készítünk és így sütjük.
Elkészítjük a kakós piskótalapokat: a tojások fehérjét, lassan adagolva hozzá a cukrot, kemény habbá verjük. A tojások sárgáját is egyenként belekeverjük, majd a kakaóporral átszi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótát sütünk 6 tojásból, de csak félig sütjük meg. Miután kivettük a következő krémet kenjük rá: 6 tojássárgáját, 20 dkg porcukrot, 14 dkg vajat simára keverünk és hozzáadunk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézet olvasszuk fel vízfürdőn, ha kristályos. Liszteket szitáljuk össze a szódabikrabónával, kakaóval, sóval és a fűszerekkel. Használhatunk állványos krém keverőt, vagy kézi ro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból nagy gázos tepsiben hagyományos módon piskótatésztát sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, tovább verjük vele a habot, majd b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű