2,5 dl tej, 1 mokkáskanál só, 8 dkg Rama, 16 dkg liszt, 3 tojás, 12 dkg sajt
A tepsi kikenéshez: Rama
A tészta lekenéséhez: 1 tojás
A tejet felforraljuk, megsózzuk, beletesszük a Ramát. Amikor felolvadt beleszórjuk a lisztet, és állandóan keverjük 1-2 percig. Akkor jó, ha elvált az edény falától. A tűzről lehúzva egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Amikor kihűlt hozzákeverjük a reszelt sajtot, megnedvesített kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a kikent sütőlemezre rakjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben megsütjük. A sütő ajtót ne nyissuk ki sütés közben.
A cukrot, van.cukrot az olvasztott vajjal kikeverem, majd hozzáadom a tojásokat, tovább keverem. Később beleszitálom a kakaóport, fahéjat, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a tojásokat, instant kávét, sütőport és a lisztet. A tésztát sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és 180 fokon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a felolvasztott zsírt és a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá a langyos tejet is,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, elkeverjük, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport is hozzáadagoljuk. Következik a vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű