Tészta:
1 pohár tejföl (175 gr. ez egyben a mérce is),
1 pohár cukor,
1 pohár étolaj,
2 pohár liszt,
fél csomag sütőpor,
1 tojás,
1 cs. vaníliás cukor, vagy aroma,
fahéj vagy mézeskalács por,
1 citrom reszelt héja.
4 alma
20 dkg cukor
10 dkg vaj
A tejfölt, a cukrokat, az olajat és a tojást habverővel jól összekeverem, majd majd utána, de már kisebb fokozaton hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Egy viszonylag sűrű tésztát kell kapjunk, de nem annyira, hogy erőlködjön a habverő. (Ha híg, liszttel dúsítjük, ha kemény, tejföllel lazítjuk)
4 nagyobb almát megpucolunk és negyedekre vágjuk. Ezután kb. 20 dkg cukrot karamellizálunk és 10 dkg vajat keverünk hozzá. Utána a képen látható módon ráfektetjük az almákat. Az almák tetejét megszórjuk fahéjjal vagy mézeskalács fűszerrel. Ezután ráborítjuk a tésztát és 200 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, a formára (tortaforma nem jó, mert kifolyik a karamell) egy tányért teszünk és ráborítjuk az almatortát.
1. A tojásokat a cukorral és a kakaóval összekeverjük, majd gőz felett állandó keverés mellett sűrűre főzzük. 2. Tálba tesszük a vaníliás cukrot és a vajat, összekeverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt egy kanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. 2. A lisztet beleszitáljuk egy mély tálba, hozzáadjuk a sót, és belereszeljük egy citrom héját – szárazon összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kiolajozott kis kosár formákat kibéleljük egyenként. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni és óva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt megkelesztjük. AZ alapanyagokat összekeverjük. Megdagasztjuk jól, majd 1 órát pihenni hagyjuk, hogy megkeljen. Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük kakaó krémmel. Fetekerjük é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű