Hozzávalók a laphoz:
20 dkg háztartási keksz
10 dkg apróra tört dió
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál tejszínhab
A középső réteghez
10 dkg vaníliás keksz
2 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej
A krémhez:
1 tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix
A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor
A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre. A maradék krémet ráhalmozzuk, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval, vagy a kakaóporral. Lehűtjük és szeletelhetjük is. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém megszilárdul, de ettől még mázolódhat!
Keverd össze a tojássárgáját 2 evőkanál édesítő porral. Forralj tejet egy lábasban a fahéj/vaníliarúddal együtt. Forrázd le 15 percig, majd újra kezdd el forralni. Öntsd a for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához A tésztához valókat egy tálba kimérjük, és kézzel összedolgozzuk, amíg jó morzsás állagú lesz. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírt rakunk az aljába. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta:1. A lisztet a sóval és a cukorral tálba szitáljuk. A vajat 1 cm-es kockákra vágjuk, a liszthez adjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk (1. kép), hogy a tészta morzsolt kenyé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁztasd be a mazsolát, majd pépesítsd botmixerrel. Gyúrd össze a kakaós tésztához valókat. Adj hozzá annyi vizet, hogy jól formázható, de ne ragacsos tésztát kapj. Habosítsd a kók...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű