menu

Családireceptkönyv.hu

Briós rózsák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg liszt átszitálva
- 2 tojás
- 2 dl tej
- élesztő (5 dkg)
- 2 kanál cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


. Dolgozd össze jól a lisztet, a tojást, a tejben felfuttatott élesztőt (cukorral), a vanílás cukrot, az olvasztott vajat és a reszelt citromhéjat, majd keleszd 1 óra hosszát.
2. Nyújtsd ki a tésztát vékonyra és szaggass kerek korongokat.
3. A korongokból formázz rózsákat (olyan, mintha fondantból vagy marcipánból készítenél), tedd kivajazott-kilisztezett muffinsütőbe, és hagyd itt is kelni még 15 percet.
4. Előmelegített sütőben 160 fokon, kb. 30-40 perc alatt készre sül
5. A sütőből kivéve kend le cukros vízzel, ettől szép fényesek lesznek!

Briós rózsák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Nutellakrémes piskóta
Nutellakrémes piskóta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Cseresznyés Pite
Cseresznyés Pite

Elkészítés: A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük,hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat, majd a sütőporos lisztet, és a kemény tojáshabot bele keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KARÁCSONYI FAHÉJAS KEKSZ
KARÁCSONYI FAHÉJAS KEKSZ

Keverjük össze a vajat, a cukrot és a tojást. Lassan adagolva keverjük hozzá a lisztet és a többi hozzávalót. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Fontos, hogy a tészta el...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta

Az összes hozzávalót egy turmixban összeturmixoljuk. Érdemes több részletben hozzáadni a tejet és a lisztet, így egyszerűbb és gyorsabb. Felforrósítunk és beolajozunk egy teflon s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk