- 50 dkg liszt átszitálva
- 2 tojás
- 2 dl tej
- élesztő (5 dkg)
- 2 kanál cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
. Dolgozd össze jól a lisztet, a tojást, a tejben felfuttatott élesztőt (cukorral), a vanílás cukrot, az olvasztott vajat és a reszelt citromhéjat, majd keleszd 1 óra hosszát.
2. Nyújtsd ki a tésztát vékonyra és szaggass kerek korongokat.
3. A korongokból formázz rózsákat (olyan, mintha fondantból vagy marcipánból készítenél), tedd kivajazott-kilisztezett muffinsütőbe, és hagyd itt is kelni még 15 percet.
4. Előmelegített sütőben 160 fokon, kb. 30-40 perc alatt készre sül
5. A sütőből kivéve kend le cukros vízzel, ettől szép fényesek lesznek!
1. A túrót a cukorral, a tojás sárgájával és a kókusszal alaposan elkeverjük. A masszából kicsi, kb. 20 db dió nagyságú golyót formázunk, melyeket legalább fél órára...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKavarjuk ki a margarint a cukorral, a tojásokkal a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd tegyük bele a citromlével felfuttatott szódabikarbónát és kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeskelt tészta Az élesztőt szokásos módon, cukrozott langyos tejben megáztatjuk. Közben egy tálba kimérjük az összes hozzávalót, majd az élesztős tejet is hozzáöntjük. Viszonylag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű