0,5 dl tej
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
25 dkg darált keksz
20 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé
1 ek vaj
A tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót.
Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót.
Mindkét massza állaga kézzel formázható állagú legyen. Ha szükséges tegyünk bele még egy kevés kekszet vagy lágyítsuk kevés tejjel.
Egy folpackkal kibélelt szögletes formába belenyomkodjuk a kakaós masszát szépen egyenletesen, ennek a tetejére következik a diós massza. Szépen elsimítjuk a tetejét, majd bevonjuk a vajjal felolvasztott étcsokoládéval.
Hűtőben tároljuk. Kockákra vágva kínáljuk.
sütő 170 fok.összemorzsolás és összegyúrás ,kiszaggatás. Sütés szigorúan 7 prcig
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral, vaníliás cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffin formákat kibéleljük papír kapszlival. A banánokat villa segítségével pépesre nyomkodjuk. Miközben még nyomkodjuk, hozzáadjuk az o...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTésztát gyúrni és 5 percet pihentetni. Lisztezett deszkán kinyújtani a tésztát, olvasztott vajjal megkenni és megszórni kakaós vagy fahéjas cukorral. Feltekerni és kisujjnyi vastag...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz