A tésztához:
40 dkg finomliszt,
12 g sütőpor,
8 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 db tojás,
1 evőkanál méz,
2 dl tej.
Az öntethez:
25 dkg vaj, v. margarin,
25 dkg kristálycukor,
3 evőkanál holland kakaópor,
1 dl tej,
egy kis rumaroma.
A beforgatáshoz:
30 dkg kókuszreszelék.
A kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk.
A tojásokat egyenként belekeverjük.
Majd belekeverjük a mézet és a tejet is.
Végül a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapíros kb. 30×27 cm-es magas falú tepsiben, kb. 25 perc alatt világosra sütjük.
Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és összefőzzük. Hozzáadjuk a rumaromát is.
Ha felforrt már jó is.
Ha kihűlt a tészta felkockázzuk. Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket.
Ha langyosra hűlt a rumaromás öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A tojások fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük és a tojáshabhoz adjuk. A lisztet a kakaóporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy csipet sóval, a 15 dkg porcukorral és a sütőporral egy tálban alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk. A tojást felverjük kissé, nem kell nagyon habosra, inkább...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Verd fel a tojásokat, majd keverd hozzá a többi hozzávalót is. 2.) A keksz tésztáját két zsírpapír között kb. fél centiméter vastagságúra nyújtsd ki. A felső zsírpapírt húzd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű