A tésztához:
40 dkg finomliszt,
12 g sütőpor,
8 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 db tojás,
1 evőkanál méz,
2 dl tej.
Az öntethez:
25 dkg vaj, v. margarin,
25 dkg kristálycukor,
3 evőkanál holland kakaópor,
1 dl tej,
egy kis rumaroma.
A beforgatáshoz:
30 dkg kókuszreszelék.
A kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk.
A tojásokat egyenként belekeverjük.
Majd belekeverjük a mézet és a tejet is.
Végül a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapíros kb. 30×27 cm-es magas falú tepsiben, kb. 25 perc alatt világosra sütjük.
Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és összefőzzük. Hozzáadjuk a rumaromát is.
Ha felforrt már jó is.
Ha kihűlt a tészta felkockázzuk. Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket.
Ha langyosra hűlt a rumaromás öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Liszt sütőpor, szódapor,só össze Vaj cukor kikeverni, hozzá tojás, citrom A kettőt össze keverni. 30 perc hűtő golyót formálni 180 fok 15 perc széle pirosodik, jó
Elkészítési idő:A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval, fontos hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vajnak ne legyen ideje átmelegedni. Nem kell "agyon" gyúrni, elég ha éppen...
Elkészítési idő:Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára...
Elkészítési idő: