6 tojásból sütött piskótakarika
A tetejére
15 dkg eperlekvár
50 dkg eper
A krémhez.
3 dl tejszín
2 dkg zselatin
10 dkg porcukor
35 dkg tehéntúró
1 citrom reszelt héja
Porcukor
1 dl tejszínbe beáztatjuk a zselatint, simára főzzük és kihűtjük,. A többi tejszínt kemény habbá verjük, cukrozzuk, és a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a szitán áttört és reszelt citromhéjjal ízesített tehéntúrót.
A piskótát 3 részbe vágjuk. Az első lapot tortakarikába tesszük, megkenjük eperlekvárral és sűrűn kirakjuk félbe vágott eperszemekkel. Elsimítjuk rajta a krém felét, és lefedjük a mindkét oldalán lekvárral megkent második piskótalapot. Erre ismét eper, krém és a lekvárral megkent lapjával lefelé borított harmadik lap kerül. Hűtőben jól lehűtjük, majd kivessük s tortakarikából és tetejét meghintjük porcukorral
A darált kekszet el kell morzsolni a vajjal, utána a elkeverjük a cukorral, meg a fahéjjal, és végül összegyúrjuk a tejszínnel, amiben elkeverjük a rumot,. Ezzel a masszával kibéle...
Elkészítési idő:5 tojássárgáját kikeverünk 5 evőkanál cukorral. Majd hozzáadjuk a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Összedolgozzuk. 24 cm-es tortasütőben 180 foko...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük majd hozzáadjuk az olvasztott margarint. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport és a tojásos masszához forgatjuk.Tejfö...
Elkészítési idő: