6 tojásból sütött piskótakarika
A tetejére
15 dkg eperlekvár
50 dkg eper
A krémhez.
3 dl tejszín
2 dkg zselatin
10 dkg porcukor
35 dkg tehéntúró
1 citrom reszelt héja
Porcukor
1 dl tejszínbe beáztatjuk a zselatint, simára főzzük és kihűtjük,. A többi tejszínt kemény habbá verjük, cukrozzuk, és a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a szitán áttört és reszelt citromhéjjal ízesített tehéntúrót.
A piskótát 3 részbe vágjuk. Az első lapot tortakarikába tesszük, megkenjük eperlekvárral és sűrűn kirakjuk félbe vágott eperszemekkel. Elsimítjuk rajta a krém felét, és lefedjük a mindkét oldalán lekvárral megkent második piskótalapot. Erre ismét eper, krém és a lekvárral megkent lapjával lefelé borított harmadik lap kerül. Hűtőben jól lehűtjük, majd kivessük s tortakarikából és tetejét meghintjük porcukorral
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd ki a cukorral, majd add hozzá több részletben a kakaóval, szódabikarbónával és sütőporral vegyített li...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját jól ki keverem a cukorral majd a sütőporos sós lisztel. A tojásfehérjét keményre verem majd beleforgatom a masszába apránként. 180 C fokon 40 percig légkeverése...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A pudingport megfőzzük a 6 dl tejben,(1 kanál lisztet is belekeverünk). 2. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, és lassan hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot. 3. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban verjük habosra a vajat a cukrokkal és a vaníliakivonattal, majd adjuk hozzá a tojást is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd forg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű