Alap:
300 g zabkeksz
120 g vaj
Torta:
400 g Philadelphia kremsajt
200 g tejfol
200 ml tejszin
4 tojas
2 nagy ek kemenyito
200 g cukor
1 vanilias cukor
Gyumi:
300 g fagyasztott gyumolcs
pektin/ expressz zselatin (amenny ra van irva, egy keves cukorral keverve)
Kekszet ledaralni, 120 g vajat felolvasztani, es jol osszekeverni. Belenyomkodni a tortaformaba. 180 fokos sutoben 12 perc.
Egy nagy talban kezi habverovel osszekeverni mindent. A tojasokat a vegne kell hozzaadni egyeseverl.
A tortaformat bevonjuk alufoliaval korben, es beletenni egy nagy lapos tepsibe. Kore onteni 1-2 pohar vizet. 90 percig kell sutni 145 - 150 fokon max. Ha kihult, min. 4 orara a hutobe kell rakni, es csak utana lehet a gyumolcsot a tetejere tenni.
A fagyasztott gyumolcsot kicsit kiolvasztjuk, mehet bele a pektin meg a cukor, 2 percig forral. Utana meg kell varni mig kocsonyasra lehul es akkor kell szepen rasimogatni a torta tetejere.
Sok evnyi keresgeles utan, ez az abszolut tokeletes recept, kb. 20 x megcsinaltam mar :D.
A tojásokat a por alakú erythritollal fehéredésig kevertem, a száraz anyagokat elvegyítettem, félretettem. A tojáshoz adtam a narancs reszelt héját, ha nem kezeletlen a narancs, ak...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a vajjal, tojás sárgájával, porcukorral, sóval és kevés hideg vízzel. Belenyomkodjuk egy tortaformába úgy, hogy legyen pereme. A töltelékhez a hozzávaló...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPiskóta: A 6 tojás sárgáját habosra, fényesre keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, és beleszitáljuk a lisztet. Fontos, hogy át legyen szitálva a liszt, tapasztalatom s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót a citromhéjjal, a citromlével és az édesítővel botmixeljük. A habbá vert hideg mascarponével elkeverjük, majd a tejszínhabbal fellazítjuk a krémet, és hűtőbe tesszük. Elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes