Alap:
300 g zabkeksz
120 g vaj
Torta:
400 g Philadelphia kremsajt
200 g tejfol
200 ml tejszin
4 tojas
2 nagy ek kemenyito
200 g cukor
1 vanilias cukor
Gyumi:
300 g fagyasztott gyumolcs
pektin/ expressz zselatin (amenny ra van irva, egy keves cukorral keverve)
Kekszet ledaralni, 120 g vajat felolvasztani, es jol osszekeverni. Belenyomkodni a tortaformaba. 180 fokos sutoben 12 perc.
Egy nagy talban kezi habverovel osszekeverni mindent. A tojasokat a vegne kell hozzaadni egyeseverl.
A tortaformat bevonjuk alufoliaval korben, es beletenni egy nagy lapos tepsibe. Kore onteni 1-2 pohar vizet. 90 percig kell sutni 145 - 150 fokon max. Ha kihult, min. 4 orara a hutobe kell rakni, es csak utana lehet a gyumolcsot a tetejere tenni.
A fagyasztott gyumolcsot kicsit kiolvasztjuk, mehet bele a pektin meg a cukor, 2 percig forral. Utana meg kell varni mig kocsonyasra lehul es akkor kell szepen rasimogatni a torta tetejere.
Sok evnyi keresgeles utan, ez az abszolut tokeletes recept, kb. 20 x megcsinaltam mar :D.
Kinga: annyi, hogy sztem már az elején érdemes bevonni fóliával, mert a kekszes alapból kifolyik a vaj a sütőbe. Legalábbis nekem kifolyt.
A tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét a darált keksszel és az olvasztott margarinnal összekeverjük és annyi tejet öntünk hozzá, hogy formálható masszát kapjunk. Nagyjából egy, maximum másfél dl. Egy 22 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet szitáld tálba, keverj hozzá 50 g cukrot, majd morzsold bele a vajat. Egy tojást egy villával verj fel, add a lisztes keverékhez, gyors mozdulatokkal gyúrd be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű