menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos-csokis tiramisu torta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12 szelet
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók egy 26 centis tortaformához:

1 csomag vaníliaízű pudingpor
2,5 dl tej
3-4 dl kávé
3-4 evőkanál narancslikőr
babapiskóta
3 friss tojás
10 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró
1 narancs leve
3 lap zselatin
5 dkg étcsokoládé

a díszítéshez:

3 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
csokilapocskák

Elkészítés:


A tortaformát folpackkal kibéleltem, a pudingporból a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főztem, az étcsokit késes aprítóval felaprítottam.
A tojásokat kettéválasztottam, a sárgákat a porcukorral krémesre-habosra kevertem.
Belekevertem a narancs kifacsart levét, 1-2 evőkanálnyi narancslikőrt, majd az áttört túrót és a kihűlt pudingot.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztattam, amíg áztak, felforraltam kb. 3-4 evőkanálnyi vizet.
A forró vízben feloldottam a felpuhult lapokat, majd a feloldott zselatinhoz adtam néhány evőkanálnyi túrós krémet, elkevertem, végül a zselatinos krémet hozzádolgoztam a többihez.
A tojásfehérjékből kemény habot vertem, óvatosan beleforgattam a krémbe.
A forró kávét ízesítettem kevéske narancslikőrrel, majd megvártam, hogy kicsit lehűljön.
A kibélelt tortaforma alját szorosan kiraktam a likőrös kávéba mártogatott babapiskótával, erre jött a túrós krém fele, amit megszórtam az aprított étcsokoládé felével.
Ismét kávéba mártogatott babapiskóta következett, majd a krém és a csokoládé másik fele.
A tetejét egy sor kávéba mártogatott babapiskótával zártam, ráfordítottam a lelógó folpackot, és egy éjszakára hűtőbe tettem.
Másnap a tetejéről lebontottam a folpackot, egy lapos tányérra fordítottam a tortát a formából.
Eltávolítottam a folpackot az egész tortáról, az aljára - ami most felül volt - egy másik lapos tányért/tálcát helyeztem, és a tortát visszafordítottam.
A tejszínből kemény habot vertem - a végefelé hozzáadtam a vaníliás cukrot és a habfixálót is.
A tejszínnel bevontam a torta tetejét és oldalát, a maradékot pedig habzsákba töltöttem és ezzel díszítettem a tortát. Ezt a fajta díszítési technikát ezen az oldalon találtam, videón is meg lehet nézni, hogyan készül.
Végül a tetejét csokilapocskákkal szórtam meg.

Narancsos-csokis tiramisu torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sült túrótorta (Sóbors)
Sült túrótorta (Sóbors)

A tojásokat felverjük, simára keverjük a cukorral, majd beleforgatjuk az összes többi alapanyagot is. Egy körülbelül 22-24 centis tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beletöltjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos almatorta liszt nélkül
Mákos almatorta liszt nélkül

- Az egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze. - Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Egyszerű, laktató és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
SZERELEM SZIGET TORTA
SZERELEM SZIGET TORTA

a tojásokat ketté vettem és a fehérjét jó keményre felvertem 8 evőkanál cukorral,,,egyenként hozzá adtam a tojássárgákat és azzal is jól felvertem majd 8 púpos evőkanál liszttel óv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés torta
Gesztenyés torta

A darált kekszet összekeverjük a gesztenyemasszával és a vajjal, majd belesimítjuk a tortaforma aljába. 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd ha kissé...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk