A piskótához
csokis piskóta
A krémhez
200 g étcsokoládé (60%-os)
400 ml habtejszín (30-32%-os)
2 evőkanál porcukor
Rétegezni
2 marék meggy (magozott)
A tetejére
50 g étcsokoládé (60%-os)
50 ml habtejszín (30-32%-os)
Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban az olvasztott csokoládéhoz keverjük. Beletesszük a porcukrot is, és azzal is simára keverjük a krémet. Majd minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
Közben egy fél csokis piskótakarikát egy 22 cm átmérőjű tortakarikába teszünk.
Mikor a krém eleget hűlt, sűrűvé válik. Ekkor szedjük bele a keverőgép üstjébe.
Közepes sebességen addig habosítsuk, míg kivilágosodik, és kissé habos állaga lesz. Figyeljünk, mert könnyű túlkeverni. Ekkor sűrű sár állagot vesz fel, és ikrássá válik. Ezt mindenképp kerüljük el!
A krém 1/4-ed részét egyenletesen elkenjük a piskóta tetején.
Erre rárakjuk a felezett, magozott meggyszemeket egyenlő távolságra.
Végül rászedjük a maradék krémet is, és egyenletesen elkenjük, majd egy-két órára ismét hűtőbe tesszük.
Mikor a torta már eléggé kihűlt, akkor elkészítjük a tetejére való bevonatot. Ehhez a csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, vagy mikrohullámú sütőben. Majd felforraljuk a hozzá való tejszínt, végül a kettőt alaposan összekeverjük.
Kicsit hagyjuk visszahűlni, hiszen a forró bevonó megolvasztaná a torta krémjét. Mikor közel szobahőmérsékletre visszahűlt, és még jó folyós a bevonat, öntsük a torta tetejére, majd egyenletesen terítsük el rajta ezt is. Ismét egy óra hűtés következik.
1, A megtisztított és összevagdalt almát meglocsoljuk citromlével 2, A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, 3 evőkanál mézet, majd a tojássárgáját,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt habbá verjük. Egy másik edényben összekeverjük a mascarponét a porcukorral, a zselatin fixxel végül a kávéval. Részletekben beleforgatjuk a tejszínhabot, óvatosan, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszből 8 db-ot törjünk össze, majd keverjük az olvasztott vajjal, és öntsük bele a masszát egy kapcsos tortaformába. A hideg tejszínt tegyük egy tálba és kézi habverővel dolgo...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű