2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszínKrém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a reszelt citrom héját és levét. Az egészet habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét simára keverjük a citrom levével, reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Beledolgozzuk a zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. 2. A tojássárgákat fehéredésig keverem a porcukor egyharmadával és a sóval meg a reszelt citromhéjjal. 3. A tojásfehérjébe belecsorgatom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű