0,5 kg túró
25 g (1 csomag) zselatin
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
5 db tojás
1/2 csomag margarin
2 dl tej
1 csomag gyümölcskocsonya
citromhéj
gyümölcsök
A cukrot, margarint, vaníliás cukrot és tojás sárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, citromhéjat.
A zselatinra 4 evőkanál vizet öntünk és a forró tejjel leöntjük.
Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, amit a túrós krémhez keverünk és beleöntjük a zselatinos langyos tejet. Hozzáadjuk a gyümölcsöket.
Formába öntjük, ha kihűlt és megdermedt, díszítjük, majd gyümölcskocsonyával leöntjük.
Lehet:
3 tojásból a kapcsos tortaformába piskótát sütünk és arra rakjuk a túrós krémet.
Hozzávalók a piskótához: 200 g tojásfehérje (nálam 6 nagyobb tojás) 200g kristálycukor 200 g darált mák 50 g liszt 100 g hámozott, savanykás reszelt alma (Jonatán vagy Idare...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta Egy tálban összeforgatjuk a liszttel a kakaóport, szódabikarbonát, sütőport, sót. Egy gépi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 68 perc Nehézség: Könnyű1. A túrót a hagyományos módon készítjük el. 2. Ha kihűlt, a szilikonos muffinformák 3/4-ébe nyomkodjuk, tetejére 1 ek baracklekvárt halmozunk, majd bevonjuk a csokiszósszal. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két csomag pudingport a 2 ek lisztet és a cukrot egy tálba készítem, és apránként elvéve a kimért 5 dl tejből, csomómentesre keverem. A maradék tejet egy edényben melegítem, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz