Teszta:
80 g vaj
100 ml viz
100 ml tej
150 g liszt
fel sutopor
1 kk so
+4 tojas
Krem:
150 g cukor
2 tojas
100 g liszt
1 vanilias pudding
500 ml tej
50 - 150 g vaj (ki mennyire szereti)
Tetejere:
porcukor
Egy kis labasban 80 g vajat kell felolvasztani lassu tuzon, majd bele a 100 ml viz + 100 ml tej. Egy bogreben ossze kell keverni: a 150 g lisztet, fel sutoport, 1 kk sot. Ha mar majdnem forr a tej, mehet bele. Csak par percig kell keverni fakanallal, a lenyeg, hogy gomboc legyen belole.
Majd varni kell amig kihul. Utana hozzaadni a 4 tojast es geppel kremesre keverni.
Tortaformaba sutopapir kell, es bele a krem fele. 200 fokos sutoben 20 perc. Majd ugyanigy a masik felet. Ez lesz a torta alja es teteje.
Kozben egy labasban kezi habverovel osszekeverni 150 g cukrot 2 tojassal. Majd hozzakeverni a 100 g lisztet, 1 vanilias puddingot, es vegul az 500 ml tejet is. Felforraljuk, puddingosra fozzuk. Ha egy picit hult, akkor geppel belekeverunk 50 - 150 g vajat, amennyi jol esik.
Ezt kell beletolteni a 2 lap koze. Porcuki megy a tetejere es kesz. Masnap is nagyon fini.
Kívül ropogós, belül ragadós lapok között lágy csoki krém, hmmmm Lapok: Verjük kemény habbá az ecettel és a kanalanként adagolt porcukorral a fehérjéket. Óvatosan, hogy a hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint másfél dl vízben beáztatjuk. A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet összekeverjük, folyamatosan keverve megfőzzük,langyosra hűtjük, majd hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Melegítsük elő a sütőt 375 ° F. 2. hogy a kéreg : Keverjük össze a graham cracker morzsákat, a cukrot és a fahéjat. Add az olvasztott vajat, és használja a villát, hogy dobál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.Közben beleszórunk 15 dkg cukrot,1 cs vaníliás cukrot.A tojássárgákat egyenként a habba dolgozzuk,majd beleforgatjuk a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű