A palacsintához:
34 dkg finomliszt
2 tojás
3 dl tej
3 szénsavas ásványvíz
1/2 tk só
2 ek étolaj
A bolognai szószhoz:
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált sertéshús
2 db konzerv darabolt paradicsom
1,5 dl vörösbor
2 ek olívaolaj
só
bors
oregano
bazsalikom
1 dkg reszelt kemény sajt
Keverjük össze a palacsintatészta összetevőit, és a tortaformával azonos átmérőjű palacsintasütőben süssünk 8-10 darab vastag palacsintát.
Az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a darált húst és a fűszereket. Pároljuk meg a húst, majd keverjük hozzá a paradicsomkonzerveket. Vörösborral időről időre felöntve főzzük össze a bolognai szószt.
Béleljük ki egy csatos tortaforma alját és oldalát palacsintával. Kenjük meg az alsó palacsintát bolognai szósszal, majd váltakozva rétegezzük a palacsintákat és a szószt, úgy, hogy a tetején szósz legyen.
15 percre helyezzük előmelegített sütőbe, majd szórjuk rá az összes sajtot, egyenletesen elosztva a torta tetején. Süssük még annyi ideig, amíg a sajt egyenletesen megpirul a tetején.
Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk kicsit hűlni. Szeletelés után vegyük ki a tortaformából.
7 tojásból kakaós piskótát sütök. 1 nagyobb magozott meggybefőttet leszűrök, a levéhez annyi vizet adok, hogy 6 dl legyen, majd 2 pudingporral és 3 ek cukorral felfőzőm. Mikor ki...
Elkészítési idő:A tojássárgákat,cukrot és a vizet addig kavarom míg a cukor elolvad,hozzáadom a lisztet és a tojások kemény habját. A tortaformákat kikenem zsírral (ebből az adagból 4 db torta l...
Elkészítési idő:A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem, a többi hozzávalót tálba teszem és összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a tojások felvert habját. Vajazott, lisztezett tortafor...
Elkészítési idő: 1,5 óra