A palacsintához:
34 dkg finomliszt
2 tojás
3 dl tej
3 szénsavas ásványvíz
1/2 tk só
2 ek étolaj
A bolognai szószhoz:
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált sertéshús
2 db konzerv darabolt paradicsom
1,5 dl vörösbor
2 ek olívaolaj
só
bors
oregano
bazsalikom
1 dkg reszelt kemény sajt
Keverjük össze a palacsintatészta összetevőit, és a tortaformával azonos átmérőjű palacsintasütőben süssünk 8-10 darab vastag palacsintát.
Az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a darált húst és a fűszereket. Pároljuk meg a húst, majd keverjük hozzá a paradicsomkonzerveket. Vörösborral időről időre felöntve főzzük össze a bolognai szószt.
Béleljük ki egy csatos tortaforma alját és oldalát palacsintával. Kenjük meg az alsó palacsintát bolognai szósszal, majd váltakozva rétegezzük a palacsintákat és a szószt, úgy, hogy a tetején szósz legyen.
15 percre helyezzük előmelegített sütőbe, majd szórjuk rá az összes sajtot, egyenletesen elosztva a torta tetején. Süssük még annyi ideig, amíg a sajt egyenletesen megpirul a tetején.
Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk kicsit hűlni. Szeletelés után vegyük ki a tortaformából.
Vajat a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgájával elkeverjük. Az őrölt mákot összekeverjük a sütőporral és a vajhoz adjuk. A mandulát és a fahéjat is hozzáadjuk. Belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a tojásfehérje csipet sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta elkészítése Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes