A palacsintához:
34 dkg finomliszt
2 tojás
3 dl tej
3 szénsavas ásványvíz
1/2 tk só
2 ek étolaj
A bolognai szószhoz:
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált sertéshús
2 db konzerv darabolt paradicsom
1,5 dl vörösbor
2 ek olívaolaj
só
bors
oregano
bazsalikom
1 dkg reszelt kemény sajt
Keverjük össze a palacsintatészta összetevőit, és a tortaformával azonos átmérőjű palacsintasütőben süssünk 8-10 darab vastag palacsintát.
Az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a darált húst és a fűszereket. Pároljuk meg a húst, majd keverjük hozzá a paradicsomkonzerveket. Vörösborral időről időre felöntve főzzük össze a bolognai szószt.
Béleljük ki egy csatos tortaforma alját és oldalát palacsintával. Kenjük meg az alsó palacsintát bolognai szósszal, majd váltakozva rétegezzük a palacsintákat és a szószt, úgy, hogy a tetején szósz legyen.
15 percre helyezzük előmelegített sütőbe, majd szórjuk rá az összes sajtot, egyenletesen elosztva a torta tetején. Süssük még annyi ideig, amíg a sajt egyenletesen megpirul a tetején.
Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk kicsit hűlni. Szeletelés után vegyük ki a tortaformából.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot felfőzzük a tejjel és a vanílíáscukorral. Amikor langyosra hűlt, elkeverjük a cukorral habosra kevert vajjal, majd az egészet jól kihabosítjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. A tortaforma aljába sütőpapírkorongot vágunk. Legalább 10 percig habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű