Répatorta - piskóta
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 nagy sárgarépa
- 3 tojás
- 30 dkg cukor
- 35 dkg vaj
- 15 dkg darált dió
- 1 tasak mézeskalács fűszer
- 2 tasak vaniliás cukor
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 csipet só
Citrom krém
Hozzávalók:
20 dkg vaj
15 dkg cukor
1,5 db citrom leve és reszelt héja
2 dl tej
2 ek. finomliszt
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Tálba keverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, mézes fűszert, sót.
Robotgéppel elkeverjük a vajat a cukorral, vanilliás cukorral.
A tojást alacsony fokozaton felverjük majd a vajas cukorral elkeverjük, a diót és a sárgarépát és a lisztes keveréket is hozzákeverjük.
Kb. 50 percig sütjük.
A vajat a cukorral, citromlével és reszelt héjjal habosra keverjük. A tejben elkeverjük a lisztet és tüzön habverővel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a citromos vajhoz és habosra keverjük.
-Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyátmegsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMozsárban összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a vajjal. 18 vagy 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KönnyűA piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a vizet, végül belevegyítjük a lisztet és a citromlével felhaboztatott sütőport. A tojásfehérjéket a sóval ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfőzöm, vaníliával ízesítem, kavarva hűtöm, és hozzáadom a 15 dkg vajat, 1-2 kanál rumot, v. esszenciát. Habosra keverem. (tortára, tekercsre)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű