4 dl tej
1 csomag vanília ízű pudingpor (40 gr)
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 db mandarin / vagy narancs és
1 kis doboz ananász befőtt (együttes súly kb. 40 dkg legyen)
1-1.5 dl ananászlé (a konzerv leve)
2 evőkanálnyi rum (ízlés szerint)
1 csomag zselatin (20 gr)
kevés kandírozott narancs és citromhéj,-opcionális
4 dl habtejszín
A krémhez a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, kb 1 dl tejet, és simára kavarjuk. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos masszához, és folyamatosan kavarva sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, időnként átkeverve.
A gyümölcsöket apróra vágjuk. A mandarint gerezdekre szedjük és lehártyázzuk feldaraboljuk. A zselatint az ananász levével elkeverjük,
kicsit állni hagyjuk,majd kis lángon folytonos keveréssel feloldjuk. Nem szabad felforralni! A kemény habbá vert tejszínből 3-4 evőkanállal elkeverünk a zselatinnal, majd így adjuk a nagyobb mennyiségű habhoz. A sárga krémet átkeverjük, és apránként a habba keverjük. Végül az aprított gyümölcsöket is beleforgatjuk krémbe, ízlés szerint kandírozott gyümölcsoket is, majd rummal ízesítjük.
26 cm átmérőjű tortához
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 250 g mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 50 g mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A tojá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót villával áttöröm.Belekeverem a cukrot a vaníliás cukrot,a citromhéjat,és a tejfölt.A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a túróhoz.Ha rendes tejszínt használok 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport. Ahogy a tejben a cukor elolvadt és már meleg, beleöntjük a pudingos alapot és a citromok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű