4 dl tej
1 csomag vanília ízű pudingpor (40 gr)
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 db mandarin / vagy narancs és
1 kis doboz ananász befőtt (együttes súly kb. 40 dkg legyen)
1-1.5 dl ananászlé (a konzerv leve)
2 evőkanálnyi rum (ízlés szerint)
1 csomag zselatin (20 gr)
kevés kandírozott narancs és citromhéj,-opcionális
4 dl habtejszín
A krémhez a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, kb 1 dl tejet, és simára kavarjuk. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos masszához, és folyamatosan kavarva sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, időnként átkeverve.
A gyümölcsöket apróra vágjuk. A mandarint gerezdekre szedjük és lehártyázzuk feldaraboljuk. A zselatint az ananász levével elkeverjük,
kicsit állni hagyjuk,majd kis lángon folytonos keveréssel feloldjuk. Nem szabad felforralni! A kemény habbá vert tejszínből 3-4 evőkanállal elkeverünk a zselatinnal, majd így adjuk a nagyobb mennyiségű habhoz. A sárga krémet átkeverjük, és apránként a habba keverjük. Végül az aprított gyümölcsöket is beleforgatjuk krémbe, ízlés szerint kandírozott gyümölcsoket is, majd rummal ízesítjük.
26 cm átmérőjű tortához
A szokásos módon piskótatésztát készítünk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük,majd kikeverjük a tojássárgáját a cukorral,hozzáadjuk a lisztet, sütőport, majd apránként beleforgatj...
Elkészítési idő:1. 7 tojásból sütöttem egy kakaós piskótát (7 tojás, 7 ek cukor, 1/2 cs. sütőpor, 5 ek liszt, 2 ek kakaó. 2. A krémhez 6 tojássárgáját habosra kevertem 6 ek cukorral, majd gőz...
Elkészítési idő:A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét keményebb habbá verjük. A cukros tojássárgáját, és a fehérjehabot összekeverjük, vigyázva, ho...
Elkészítési idő: 180 perc