menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos áfonyatorta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 16 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK EGY 16 SZELETES TORTÁHOZ:

A csokoládés piskótához: 2 dkg vaj/margarin | 2 dkg étcsokoládé | 3 tojás | 6 dkg cukor | 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 4 dkg liszt
A krémhez: 20 dkg áfonya | 2 dl + 4 evőkanál víz | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 4 dl habtejszín | 10 dkg darált mák | 2 csapott kávéskanál zselatin
A díszítéshez: 5 dkg friss áfonya | 1 dl habtejszín

Elkészítés:


1. A vajat/margarint és a csokoládét összeolvasztjuk (ne legyen meleg). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és a vajas/margarinos csokoládét. Óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is.

2. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 22 cm-es tortaformába öntjük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, kivágjuk a formából, elmossuk, majd ismét kibéleljük sütőpapírral, és visszatesszük bele az elkészült tortalapot.

3. A krémhez összeforraljuk az áfonyát 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és forrástól számítva kb. 1 percig gyöngyöztetjük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd újra felforraljuk, és besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral.

4. Ha kihűlt, hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, a mákot, illetve a maradék 4 evőkanál vízben megduzzasztott, majd (mikróban) forróra melegített zselatint. A tejszínkrémet az előkészített tortalapra töltjük, hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt áfonyával díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC + DERMESZTÉS
SÜTÉS: 20-25 PERC
KALÓRIA: 227 KCAL/SZELET

Mákos áfonyatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Tojáslikőrös diótorta
Tojáslikőrös diótorta

. A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. Az olvasztott vajat (margarint) meg a rumot is beledol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Kókusztorta
Kókusztorta

A süteményt a krémmel kezdjük. A kókusztejszín felét a liszttel és keményítővel csomómentesre keverjük. A kókusztejszín másik felét edénybe tesszük s elkezdjük melegíteni. Amikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortába ♥ Karamell krém
Tortába ♥ Karamell krém

3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csodapalacsinta
Csodapalacsinta

• A palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban (ne áztassuk el). K...

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk