HOZZÁVALÓK EGY 16 SZELETES TORTÁHOZ:
A csokoládés piskótához: 2 dkg vaj/margarin | 2 dkg étcsokoládé | 3 tojás | 6 dkg cukor | 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 4 dkg liszt
A krémhez: 20 dkg áfonya | 2 dl + 4 evőkanál víz | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 4 dl habtejszín | 10 dkg darált mák | 2 csapott kávéskanál zselatin
A díszítéshez: 5 dkg friss áfonya | 1 dl habtejszín
1. A vajat/margarint és a csokoládét összeolvasztjuk (ne legyen meleg). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és a vajas/margarinos csokoládét. Óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is.
2. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 22 cm-es tortaformába öntjük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, kivágjuk a formából, elmossuk, majd ismét kibéleljük sütőpapírral, és visszatesszük bele az elkészült tortalapot.
3. A krémhez összeforraljuk az áfonyát 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és forrástól számítva kb. 1 percig gyöngyöztetjük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd újra felforraljuk, és besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral.
4. Ha kihűlt, hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, a mákot, illetve a maradék 4 evőkanál vízben megduzzasztott, majd (mikróban) forróra melegített zselatint. A tejszínkrémet az előkészített tortalapra töltjük, hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt áfonyával díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC + DERMESZTÉS
SÜTÉS: 20-25 PERC
KALÓRIA: 227 KCAL/SZELET
Először a piskótákat készítjük el. A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük és összekeverjük. Külön edényben a vajat a cukorral kihabosítjuk, majd mehetnek hozzá a tojások, a tejföl...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított répát finom reszelőn lereszeljük, a citrom héjával, majd habosra keverjük a cukrot 4 tojás sárgájával és adjuk hozzá a répát, a sütőport a citrom levét, a lisztet é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet daráld le, vagy törd meg jól, és keverd hozzá az olvasztott vajat. Ha nem túl édes, kevés cukrot is szórhatsz hozzá. Alaposan dolgozd össze, majd nyomkodd egy sütőpapírra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűPiskóta recept: A tojásokat válaszd ketté: egyik tálba a sárgája, másikba a fehérje. A fehérjét csipet só hozzáadásával, elektromos habverővel verd kemény habbá. A sárgáját a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű