HOZZÁVALÓK EGY 16 SZELETES TORTÁHOZ:
A csokoládés piskótához: 2 dkg vaj/margarin | 2 dkg étcsokoládé | 3 tojás | 6 dkg cukor | 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 4 dkg liszt
A krémhez: 20 dkg áfonya | 2 dl + 4 evőkanál víz | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 4 dl habtejszín | 10 dkg darált mák | 2 csapott kávéskanál zselatin
A díszítéshez: 5 dkg friss áfonya | 1 dl habtejszín
1. A vajat/margarint és a csokoládét összeolvasztjuk (ne legyen meleg). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és a vajas/margarinos csokoládét. Óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is.
2. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 22 cm-es tortaformába öntjük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, kivágjuk a formából, elmossuk, majd ismét kibéleljük sütőpapírral, és visszatesszük bele az elkészült tortalapot.
3. A krémhez összeforraljuk az áfonyát 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és forrástól számítva kb. 1 percig gyöngyöztetjük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd újra felforraljuk, és besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral.
4. Ha kihűlt, hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, a mákot, illetve a maradék 4 evőkanál vízben megduzzasztott, majd (mikróban) forróra melegített zselatint. A tejszínkrémet az előkészített tortalapra töltjük, hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt áfonyával díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC + DERMESZTÉS
SÜTÉS: 20-25 PERC
KALÓRIA: 227 KCAL/SZELET
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és tovább verjük kézi habverővel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a vajas-tojásos-...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűTORTAALAP: 1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Egy közepes tálban keverd el a lisztet a kakaóporral és az édesítővel. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fahéjjal vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEzt piskóta szerűen összekeverni és kifóliázott aljú tortaformába önteni. Piskóta szerűen sütjük 180 fokon kb.30-35 percig. A formában hagyjuk kihűlni. 3 lapba vágjuk és megtölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz