menu

Családireceptkönyv.hu

Japán sajttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kéreg:
3/4 csésze (kb 100 g) apróra zúzott Emésztési keksz (vagy más édes keksz)
3 evőkanál (50 g) vaj, olvasztott Töltelék: 250g (8oz) Philadelphia krémsajt, szobahőmérsékleten 2 evőkanál friss tej 1 csésze könnyű tejföl 1 / 2 csésze + 3 evőkanál porcukor 1/2 evőkanál citromlé 3 tojássárgája , 1 teáskanál vanília-kivonat 2 teáskanál kukoricaliszt / kukoricakeményítő 3 tojásfehérje módszer

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 160 ° C (325 ° F). Grease és a vonal az alapja egy 20 cm-es (8 hüvelyk) tapadásmentes springform torta formába tapadásmentes sütőpapírral. Készítsünk másik serpenyőben (vagy sütőedénybe / tortaformát stb rendben van), néhány forró vízzel (kb 1 centi mély) ahol meg kell, hogy tegye a sütőbe később együtt a süteményt. Ez biztosítja a nedvességet a sütőbe, amikor a torta sütés és segít megelőzni a repedések kialakulását a sütemény tetejére.
Egy kis tálban keverjük össze a hozzávalókat a kéreg egy kanállal, amíg egyenletesen együttvéve. Nyomja meg a keverék erősen a bázis az előkészített torta ón.
Segítségével elektromos keverő, beat sajt tej közepes sebességű simára. Beat a tejföl, 1/2 csésze cukor, citromlé, sárgáját és a vanília kivonatot amíg jól kombinálható. Beat a kukoricaliszt.
Egy másik tálban habverővel tojásfehérjét lágy csúcsokat, majd hozzáadjuk a maradék 3 evőkanál cukrot. Tovább a habverővel, amíg éppen csak merev csúcsokat. Óvatosan hajtsuk tojásfehérje elegyet a sajt keveréket fent, amíg jól kombinálható.
Öntsük a torta ón át a kéreg. Helyezzük az edényt forrásban lévő vízben (a fenti 1. lépést) a legalacsonyabb állvány a sütő. Helyezzük a torta a középső rack, és süssük 50 percig, vagy amíg enyhén aranybarna. A tetején a torta lesz még egy kis támolygó, amikor mozgatja az ón. Kapcsolja ki a sütőt. Hagyja, hogy a sütemény ülni a sütőben 1 órán keresztül a sütő ajtót. Ezt követően, akkor hagyja nyitva az ajtót, és egy hüvelyk rés és hagyjuk a süteményt hűlni másik 2-3 óra. Akkor hagyjuk az ajtót zárva is, ha azt szeretnénk, (ez csak hosszabb ideig tart, cool!). Míg a torta hűl, a tetején a torta is elkezdenek jönni lassan lefelé. Rendben van. A tetején a torta lesz sima és vízszintes, és ne összeomlik, ha hagyjuk, hogy lassan kihűlni a sütőben.
Míg a torta hűl, a fél elkezd zsugorodni, és jön ki az oldalán a tortaformát. Ezen a ponton, akkor távolítsa el a tortát a sütőből, és fuss egy éles késsel körül szélén a formából. Gyorsan tegye a torta vissza a sütőbe, és zárja be a sütő ajtaját (vagy hagyja 1 inch nyitva).
Miután a torta teljesen ki nem hűlt (ha ez csak egy kis meleg, ez rendben is), vegyük ki a sütőből, és hűtőszekrényben 4-6 órán át.
Távolítsuk el a sajttorta a serpenyőbe. Szeletekre vágva meleg éles késsel. Por porcukorral, és tálaljuk eperrel és tejszínnel, ha szükséges.

Japán sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Sárgabarackos kölestorta
Sárgabarackos kölestorta

Megfőzzük a kölest sima vízben, majd ha megfőtt, hozzákeverjük a rizslisztet, a kakaóport, és a nyírfacukrot. Ha nagyon keménynek érezzük, tegyünk bele kevés vizet. Kiolajozott tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Túrós-epres torta
Túrós-epres torta

22 cm-es forma. Tészta : 3 tojássárgáját kikeverjük 150 g cukorral, 1,15 dl tejjel, 1,15 dl olajjal, 265 g liszttel, 3/4 cs sütőpor, 3 fehérje felverve 60 g cukorral. Túrós k...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejszínes túrótorta
Tejszínes túrótorta

10 dkg finomlisztet elkeverünk 2,5 dkg dr. Oetker étkezési keményítővel. Hozzáadunk 2 teáskanál sütőport, 12,5 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 12,5 dkg puha vajat és 3 egé...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskóta alaprecept
Piskóta alaprecept

Bekapcsoljuk a sütóőt 165-170 °C. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadunk egy csipet sót a sárgákat egy pohárba. Felverjük a fehérjékat robot...

Elkészítési idő: 10-15 p+ sütés
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk